MASTER-CLASS: DECORATIVE PASTRY - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

MASTER-CLASS: DECORATIVE PASTRY

26 ožujka, 2021

Nastavnice Marina Majdenić i Spomenka Dundović  prisustvovale su trodnevnom tečaju Master-class naziva Decorative pastry pod vodstvom chefa Franka Haasnoota u prostorijama Gourmandise lab-a u Zagrebu.

Frank Haasnoot je chef iz Nizozemske s 23-godišnjim iskustvom koji trenutačno radi kao chef konzultant te predavač po cijelom svijetu.Nakon završetka slastičarske edukacije radio je u nekoliko slastičarnica, uključujući La Tulipe Desserts u New York-u. Radio je kao Chef Pastry Developer za Creme de la Creme i kao Executive Pastry Chef za Dobla te je sudjelovao na različitim natjecanjima u Nizozemskoj i na međunarodnom nivou – 2007.g. osvojio je 4. mjesto na natjecanju World Chocolate Masters u Parizu, a 2011. g. postao je pobjednik na World Chocolate Masters. Nakon ove pobjede Frank je počeo raditi za The Victorian u Kuwaitu (luksuzna konceptualna slastičarnica), Mandarin Oriental Hotel na Taiwanu te za Peninsula Hotel u Hong Kongu. Sredinom 2017.g. Frank se vratio u Europu i započeo je samostalnu karijeru da bi se mogao slobodno razvijati te raditi na različitim projektima vezanima za slastičarstvo i čokolatijerstvo.

Tijekom ta tri dana nastavnice su sudjelovale u izradi raznih modernih deserata kao što su Piedmont, Black forest, tart s borovnicama, Pecan, Lait lime, Choco choco i sl. koji se temelje na tradicionalnim francuskim slasticama kao što su biskvit jacondepate sablechantilly krema, cremeux od čokolade, ali adoptiranima na inovativan način.

Također naglasak je bio na upotrebi fleksibilne čokolade koja je neizostavna pri izradi upečatljivih dekoracija, te glacage – neutralnoj glazuri koja se uz mnogobrojne dodatke prilagođava prirodi deserta i služi kao završni ukras.

Nastavnice će spomenute recepte i tehnike upotrebljavati prilikom izvođenja nastave te time obogatiti nastavne sadržaje. Važno je napomenuti kako je ovo prvi put da naša škola sudjeluje u Gourmandise Masterclass tečajevima.”

Spomenuta edukacija provodi se u okviru projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i elementa jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr