Radionice "Čarobni napitak" u Esseker Expressu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Radionice “Čarobni napitak” u Esseker Expressu

10 veljače, 2023

Tijekom siječnja i veljače održali smo 24 radionice pod nazivom “Čarobni napitak” u GPP-ovom Esseker Express tramvaju i organizirali prijevoz na iste za predškolce u sastavu Dječjeg vrtića Osijek, sudjelovali su i Dječji vrtić Snjeguljica te Dječji vrtić Ogledalce iz Ernestinova. Radionice su se provodile u okviru projekta RCK VirtuOS  i aktivnosti promocije strukovnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu s ciljem upoznavanja predškolskih skupina sa strukovnim zanimanja za koje obrazujemo: trogodišnjim zanimanja konobar, kuhar, slastičar kao i četverogodišnjim zanimanja: turističko-hotelijerski komercijalist te hotelijersko turistički tehničar.

Radionice je vodila naratorica – profesionalna glumica Nikolina Baškarad iz udruge Đola u suradnji s našim učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda svih smjerova.

U okviru radionica djecu se upoznalo s temom i objasnilo što je čarobni napitak. U priči se istaknulo kako u Osijeku ima škola u kojoj se uči pripremanje čarobnih napitaka i čarobne hrane i da se ona nalazi na zadnjoj postaji Esseker Expressa. Organizirane su 4 interaktivne igre tijekom procesa miješanja i pravljenja napitka u kojima su sudjelovali; Čarobna riječ, Veliki vjetar puše, Ja vidim i Pravljenje čarobnog napitka kroz igru „Čarobna kutija“. Djeca su se oduševljeno igrala i učila o zdravim navikama te o školi za čarobnjake koja se nalazi u Osijeku, a to je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek.

Na kraju radionice degustirao se Čarobni napitak u kojem su djeca izražavala svoje mišljenje o napitku i o onom što su naučili odnosno imali su priliku podijeliti svoje dojmove kao i likovno izraziti svoje želje za budućnost. Svi su bili oduševljeni okusom i izgledom “čarobnog napitka”, a mnoga su djeca čak tražila recepte kako bi ih mogla ponovno pripremiti kod kuće. Također ih je zanimalo gdje se točno nalazi ta čarobna škola i što je potrebno da ju upišu.

Radionica “Čarobni napitak” bila je odličan način da se djeca istovremeno zabave i nauče nešto novo o zdravim navikama, razvijaju taktilnu percepciju, percepciju mirisa i okusa, razvijaju kognitivno mišljenje i bogate rječnik.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr