Festival Traminca - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Festival Traminca

Ostale vijesti

15 studenoga, 2022

Radionica Jednostavni menu

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

13 lipnja, 2022

Povodom 4. Festivala traminca RCK VirtuOS imao je čast sudjelovati na istom. Nastavnice partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci su bile gošće gala večere koja se održala 10.lipnja 2022. godine u hotelu Dunav u Iloku. Večera je bila ogromno iznenađenje. Proslavljeni chef Marin Rendić koji u Zagrebu vodi restoran Bistro Apetit by Marin Rendić je sastavio meni i pripremio večeru od šest sljedova. Chef Rendić je svoj meni temeljio isključio na namirnicama lokalnog podrijetla, onog najboljeg što Slavonija ima i može ponuditi, a svaki slijed je pratio traminac iločkih vinara.

U subotu, 11.lipnja 2022. je, također u hotelu Dunav, održana radionica traminca na kojoj su sudjelovale Mirjana Jakšić, nastavnica i učenice 3.c razreda, zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist Srednje strukovne škole Vinkovci. Učenice Iva, Valentina i Emanuela su otvarale butelje i rastakale tramince. Imali smo priliku vidjeti hrvatsku premijeru na kojoj su predstavljeni traminci Vinarije Povratak, Žepče, Traminac 2019., Marka Bakovića Kosalja iz Tomislavgrada, Graminac iz Obiteljskog podruma Zajec iz Zmajevca, Mustra, Vinarija Vinum, Sremski Karlovci, Muštra, Vinarija Krauthaker, Kutjevo. Premijerno su vinari predstavili i Traminac 2020., Vinarija Zima, Traminac 2017., Vinarija Kalazić, a nazočnima je predstavljena i Marcellina 2020. iz Aquila Cellars iz Kolorada, SAD – traminac s 2.000 m nadmorske visine.

Hrvatskoj javnosti, ali i šire se predstavio Đorđe Bikicki koji je prezentirao cijeli spektar svojih traminaca. Vinarija Bikicki je dokazala da je Fruška Gora idealno podneblje za tramince, a na radionici su prezentirani Victor 3, Pet nat 2019, Makana 2016, Traminac 2017, Moma 2020 i Uncensored 2020.

Učenice su imale priliku rastočiti Blago Vinarije Kutjevo. Da se stvarno radi u pravom blagu vidljivo je iz sljedećih vina: Traminac 1963, Traminac Izborna berba 1991, Traminac Izborna berba 1997, Traminac Ledena berba 2003 i Traminac Ledena berba 2011.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr