RCK VIRTUS: Radionica „Je li kuhar masterchef? – stereotipi i predrasude“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

RCK VIRTUS: Radionica „Je li kuhar masterchef? – stereotipi i predrasude“

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

25 studenoga, 2022

Što su stereotipi, a što predrasude kada su vršnjaci u pitanju – djevojke i mladići, u različitim zanimanjima i rodnim ulogama, teme su kojima su se bavili učenici drugih i trećih razreda naše škole u povodu Međunarodnoga dana tolerancije. Kroz interaktivnu radionicu „Je li kuhar masterchef? – stereotipi i predrasude“, s igrama i video prezentacijom, vodili su ih Valentina Tomić i Jovan Petrović iz Nansen dijalog centra.

-Izuzetno mi se svidjela radionica jer sam saznala mnogo zanimljivih činjenica o predrasudama i stereotipima te sam radila u timu. Ostali učenici su me ugodno iznenadili s aktivnim sudjelovanjem i pametnim zaključcima. Bilo je ugodno i zanimljivo raspravljati. Predavači su bili vrlo dobro pripremljeni, nasmijani, pozitivni, pristupačni te su uspjeli animirati mladu generaciju i potaknuti vizije o promjenama društva na bolje, rekla je Ina Hostić iz 3. E razreda. Učenicima se svidjela radionica, prvenstveno što su mogli bez osuđivanja iskazati svoja mišljenja.

-Posebno mi se svidjelo što smo pričali o jako bitnim stvarima, pogotovo za naše godine, rekla je Lucija Leuštek, 3. K.

-Sviđa mi se što smo na miran način mogli iskazati svoja različita mišljenja i bez sukoba s jedni drugima, potaknuli nova razmišljanja i proširili vidike, složila se Dunja Šimarina iz 3. K. Većina se učenika složila da im je bilo zanimljivo, ugodno i jako korisno. Petra Jović iz 2. K, naglasila je kako joj je drago što je upoznala mnoge školske kolege. Osim upoznavanja, prigoda je bila učenje i osvještavanje predrasuda za koje nisu znali da ih imaju.

-Suočili smo se s problemima svakodnevnog društva, rekao je Šimun Plavšin, učenik 3. B razreda, a njegova kolegica iz 3. A Lucija Majdenić dodala je: – Želim se vratiti opet! Preporučujem svima ovakvu radionicu da se osvijeste!

Radionicu je organizirao i proveo Nansen dijalog centar u suradnji s RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu horizontalnih aktivnosti projekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti KK.09.1.3.01.0020.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr