Filip Veselovac, voditelj restorana - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Filip Veselovac, voditelj restorana

27 studenoga, 2022

Još jedan uspješni bivši učenik naše škole, Filip Veselovac već je na kraju svoje osnovne škole bio siguran kako želi upisati baš kuharstvo. Stručne predmete predavali su mu Jelica Černi i Robertino Marinjak, a iz škole pamti brojne anegdote kao i korisna znanja koja je stekao na nastavi Ugostiteljskog posluživanja, posebice sommelier grupi.

Ugostiteljsko-turističku školu završio je 2010. i odmah se zaposlio u prestižnom hotelu Monte Mulini u Rovinju (5*) u kojemu je proveo pet sezona. Nakon toga jednu je godinu proveo u Hotelu Adriatic Kempinski u Savudriji (5*), a od 2016. zaposlen je u Hotelu Bellevue na Malom Lošinju. Počeo je kao konobar i napredovao je do pozicije voditelja japanskog restorana Matsunoki.  2021. godine primio je i nagradu prestižnog magazina Wine Spectator Best Award of Excellence za vinsku kartu. Naime, osim svog menadžerskog posla, Filip obnaša i dužnost glavnog sommeliera u hotelu Bellevue i Alhambra, točnije u restoranu Alfred Keller koji se može pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom.

Ističe kako ga u poslu najviše zanimaju kvalitetna hrana i dobra vina te kako uživa u tome što je okružen dobrim ljudima u timu te svakodnevno upoznaje nove ljude i stvara kontakte za cijeli život. U karijeri mu pomažu znanja koja je stekao, komunikativnost kao i težnja za učenjem novih stvari.

Budućim kolegama poručuje da mogu postići uspjeh ukoliko iskreno vole zanimanje i smjer koji su odabrali. Smatra kako u Hrvatskoj nema mnogo kvalitetnih ljudi za pozicije koje su potrebne dobrom ugostiteljstvu i turizmu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr