GATUS 2023. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

GATUS 2023.

3 listopada, 2023

Sudjelovali smo na međunarodnom natjecanju učenika ugostiteljskih i turističkih škola GATUS 2023. koje se ove godine upriličilo u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 škola iz Makedonije, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Boje naše škole predstavljali su učenici Laura Hodak Dujković, Matej Pavošević i Fran Magušić pod vodstvom mentora Ivana Gašpića. Natjecali su se u disciplini Kuharstvo – priprema glavnog jela na temu slatkovodne ribe – pastrve i restoranskog deserta od slastičarske kreme.

U disciplini Posluživanje – postavljanje stola za svečanu večeru na temu vjera, ljubav, nada, posluživanje crvenog vina i flambiranje voća te serviranje gostima, natjecale su se učenice Sara Užanicki, Lea Hrehorović i Jelena Stančić pod vodstvom mentora Robertina Marinjaka.

U disciplini Turistički aranžman na temu planinskog turizma „Hajdemo u planine“ – Papuk s izradom aranžmana i prezentacijom na hrvatskom i engleskom jeziku, izradom suvenira i promotivnog letka natjecale su se učenice Lea Ušković, Ivona Klaić i Lorena Stošić pod vodstvom mentorice Ana-Marije Čuljak, uz pratnju mentorice Lane Gubić Kučan.

Naši učenici pokazali su iznimnu stručnost i znanje te osvojili tri zlatna priznanja u svim disciplinama kao i posebna priznanja za najbolji turistički aranžman i za najbolje kuhare.

Zahvaljujemo se i čestitamo našim učenicima i nastavnicima mentorima!

Još jednom su nas učinili ponosnima i potvrdili da ste na vrhu ljestvice znanja, a donijeli su nam i GATUS 2024. u Osijek kojemu se radujemo i biti ćemo ponosni domaćin!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr