U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci svečano otvoreni praktikumi - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci svečano otvoreni praktikumi

2 svibnja, 2023

U partnerskoj Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci 27. travnja 2023. godine svečano je otvoreno šest praktikuma za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje koji će značajno poboljšati nastavne procese.

Novootvoreni praktikumi realizirani su kroz EU projekte RCK VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra komeptentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

U okviru projekta VIRTUS školi je odobren alokativan iznos kojim su izvedeni radovi adaptacije u školskim praktikumima za kuharstvo, slastičarstvo, ugostiteljsko posluživanje, školskoj kantini i praktikumu za pomoćne kuhare i slastičare dok su u okviru projekta RCK VirtuOS praktikumi opremljeni visokokvalitetnom specijaliziranom ugostiteljskom opremom.

Program svečanosti dodatno su obogatili nastupi učenika strukovne škole te djelatnika Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca, a nakon uvodnog dijela prisutni su obišli sve nove prostorije te uživali u jelima i slasticama koje su za njih pripremili učenici i djelatnici škole.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr