Discovery tour – Italian pastry - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Discovery tour – Italian pastry

27 lipnja, 2023

Učenici koji se obrazuju za zanimanje slastičar naše i partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci u pratnji nastavnica Marine Majdenić i Branke Lovrić u okviru projekta RCK VirtuOS proteklog su tjedna od 18.-24. lipnja 2023. bili na edukaciji na  Cast Alimenti, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane u Brescii u Italiji.

Edukacija „Discovery tour – Italian pastry“  kroz pripremu učenika za natjecanja obuhvatila je uvod u moderno slastičarstvo i svijet međunarodnih natjecanja, prezentaciju i kušanje tradicionalnih deserata poput: tiramisu, cannoli i dr., uvod u biskvite, pripremu prhkog i lisnatog tijesta, pripremu deserata za ceremoniju, pripremu talijanskog gelata, talijanski dizani croassan te pripremu završnog buffeta.

Edukacija je uključivala i posjetu slastiačrnici  „Pasticceria Veneto“ Maestra Iginija Massarija te slastičarnici „Lapecoranera“ u Brescii.

Predavači ove edukacije bili su vrhunski majstori slastičarstva – članovi talijanske reprezentacije, poznati i priznati na međunarodnoj slastičarskoj sceni.

Ove pripreme osnažiti će naše učenike i nastavnike koji su nadogradili svoja znanja novim sadržajima talijanskog slastičarstva.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr