U RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi održana je radionica „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

U RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi održana je radionica „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“

25 siječnja, 2022

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, Osijek u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine održana je radionica „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“.

Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za ugostitelje, kuhare, F&B menadžere i nastavnike u organizaciji Udruge „Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija”.

Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja namirnica i smanjenja troškova.

Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole,  koji je ugostio i 25 sudionika – ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru, koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.

Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta „Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu”, koja je nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana u Osijeku. „Radionica nije slučajno održana u Osijeku budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom“, kaže predsjednik Udruge Željko Neven Bremec. „Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj“, dodaje chef Bremec.

Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva profesionalaca, ali i učenika i nastavnika. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr