Predstavljanje RCK VirtuOS na Adriatic Gastro Show u Splitu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Predstavljanje RCK VirtuOS na Adriatic Gastro Show u Splitu

28 veljače, 2022

U okviru projekta Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, RCK VirtuOS, učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci su predstavili RCK VirtuOS na festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show u Splitu u razdoblju od 23.2.-25.2.2022. Festival ima međunarodni značaj, a cilj je predstaviti izlagače i njihove proizvode, usluge i inovacije vezane za sektor turizma i ugostiteljstva. Učenici su na izložbenom prostoru prezentirali projekt RCK VirtuOS, ali su bili i aktivni sudionici na radionicama iz kuharstva i slastičarstva, te na taj način promovirali svoju školu i projekt RCK VirtuOS.

Ovo je bila iznimna prilika za učenike koji su obišli cooking arenu i sudjelovali u tematskim cooking show-ima te spremno surađivali sa šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija. Učenici kuhari ne skrivaju zadovoljstvo što su mogli sudjelovati u radionici moderne tehnologije: Zero waste – 100% taste, Sea kao i na radionici Okusima kroz kontinente: azijska kuhinja. Učenik slastičar se spremno odazvao i sudjelovao u radionici Trendovi u kuhinji: Restoranski deserti – monoporcije.

Nastavnici ističu kako je glavna tema ovogodišnjeg Adriatic Gastro Show-a bila održivost, zeleno i odgovorno. To je i strateški smjer hrvatskog turizma jer je u tijeku izrada nove desetogodišnje strategije razvoja održivog turizma kojoj je cilj do 2030. godine pozicionirati Hrvatsku kao globalno konkurentnu destinaciju održivog turizma. To je ujedno i cilj RCK VirtuOS jer razvijanjem novih standarda kvalifikacija i neformalnih programa obrazovanja,  educiranjem nastavnika i održavanja brojnih radionica RCK VirtuOS također doprinosi zelenoj i digitalnoj tranziciji kao i društvenoj održivosti turizma.

Učenici i nastavnici su imali priliku upoznati izlagače iz područja turizma i ugostiteljstva, prepoznati načine promocije proizvoda i usluga, vidjeti nove trendove u prigotovljavanju hrane kao i novitete u opremi ugostiteljskih objekata.

Učenici koji su sudjelovali na sajmu su: Laura Stipetić, Ana Vrbovski i Franjo Mikinac, zanimanje kuhar, Stjepan Eraković koji se obrazuje za zanimanje slastičar i Iva Ištvan koja pohađa zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist.

„Adriatic Gastro Show je kako za izlagače tako i za posjetitelje organizirao vrhunski gastro događaj“, naglašava nastavnica Nevenka Bionda. Nastavnik Hrvoje Blažinkov ističe: „U splitskoj Spaladium areni smo mogli vidjeti široku ponudu hrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, namještaja i drugoga što nudi današnja hotelsko-ugostiteljska industrija.“

Učenici i nastavnici su ponosni što su dio RCK VirtuOS i ne skrivaju zadovoljstvo što su mogli biti dionicima ovog iznimno interaktivnog gastro sajma. Imali su prilike doživjeti Split, vidjeti najnoviju ponudu iz svijeta hotelijerstva i gastronomije, stvoriti nove kontakte i poznanstva i gledati vrhunske chefove na djelu. Nezaboravno putovanje i iskustvo koje će zasigurno pamtiti!

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr