Jauzna festival - sajam strukovnih zanimanja - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Jauzna festival – sajam strukovnih zanimanja

11 listopada, 2023

S uzbuđenjem najavljujemo nadolazeći jednodnevni festival posvećen obroku kojemu se svi posebno radujemo – onom za vrijeme stanke na poslu, u školi, na fakultetu.

Sajam strukovnih zanimanja – Festival pod imenom Jauzna održat će se u utorak, 17. listopada u dvorišnom prostoru Eurodoma, a program započinje u 9:30 sati.

Festival organizira RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom Ekonomskim fakultetom iz Osijeka, a svrha mu je osvijestiti vlastiti stil života i prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke koji se mogu užinati.

Na Jauzni će se kuhati, jesti i govoriti o hrani, a o tome zašto je taj obrok toliko važan za naše tijelo, ali važan i kao sociološki fenomen, govorit će poznati kuhari i nutricionisti, influenceri i HR-ovci uz podršku nastavnika, mentora i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole.

Posebno se veselimo dolasku Tomice Đukića (chef Hrvatske nogometne reprezentacije i Restorana Vinarije Josić), poznatim chefovima Damiru Tomljanoviću i Stjepanu Vukadinu te Mariju Mandariću koji će kroz panele i predavanje prenijeti djelić svojeg bogatog iskustva na publiku, otkriti im tajne pripreme ukusne jauzne i pokazati im kako kuhati na zero waste načine, dok će Chefovi Ivan Đukić i Igor Vlatković, stručnjaci za tradicijska jela pripremiti izvrsnu jauznu s našim domaćim namirnicama. Jauzna može biti i slatka, a to će nam pokazati i slastičarka Sandra Jadek.

Vjerujemo da će zabavan dio programa biti i Master of Jauzna – B2B natjecanje u pripremi najbolje jauzne!

Povodom festivala za sve posjetitelje, ali i za one koji neće biti u mogućnosti doći, sastavili smo mini inspirativnu kuharicu s 24 recepta za jauznu koju su pripremili naši domaći, poznati, profesionalni i amaterski kuhari! Odgovor na pitanje “Što ću danas jesti?” pronađite u Kuharica JAUZNA

Veselimo se vidjeti vas na Jauzni!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr