Naziv projekta: RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva
Programski okvir: OP ULJP 2014-2020; Europski socijalni fond, UP.03.3.1.05. Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Nositelj: Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek
Partner: Osječko-baranjska županija – osnivač,
Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo,
Obrtnička škola Požega,
Srednja strukovna škola Vinkovci,
Strukovna škola Virovitica,
Sunčane toplice d.o.o. Bizovac,
HUP Zagreb d.o.o.,
Palisada d.o.o. Opatija,
Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,
Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.
Ukupna vrijednost projekta: 71.458.878,12 HRK
Cilj projekta: Unaprijediti kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa za različite kategorije korisnika čime će se doprinijeti usklađivanju s potrebama tržišta rada, unapređenju praktičnih znanja i vještina i veće zapošljivosti u sektoru.
Ključne aktivnosti: Uspostava organizacije rada i razvoja RCK VirtuOS, razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca vezanih za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja, odnosno formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, promocija strukovnih zanimanja i rada RCK VirtuOS, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti upravljanja projektom i administraciju.
Razdoblje provedbe: 27. ožujka 2020. godine – 27. prosinca 2023. godine

Međunarodno natjecanje učenika ugostiteljskih i turističkih škola GATUS 2023. održalo se od 28. rujna do 1. listopada 2023. u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji.
Opširnije >za upis polaznika u pilot provedbu 4 programa stručnog specijalističkog usavršavanja (HKO razina 5)
Opširnije >Otkrij svoju najbolju stranu!
Opširnije >Slastičar je jedno od najkreativnijih zanimanja u ugostiteljstvu!
Opširnije >Konobari su ogledalo ugostiteljskog objekta i prvi promotor turističke destinacije!
Opširnije >Otvoreni novi praktikumi u okviru Dana otvorenih vrata
Opširnije >Svečano otvorenje praktikuma financiranih u okviru EU projekata RCK VIRTUS i RCK VirtuOS
Opširnije >Proteklog tjedna bili smo u studijskom posjetu Cast Alimenti centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane
Opširnije >Provodimo dvodnevne edukativne radionice za kuhare u osnovnim školama kojima je Osječko-baranjska županija osnivač
Opširnije >Naši su učenici uz mentorstvo nastavnika ostvarili zavidne rezultate na “Biseru mora”
Opširnije >U tijeku je provedba neformalnih programa razvijenih u okviru EU projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >kandidatima za prijavu za stručnjake izrade Studije opravdanosti uvođenja preddiplomskog studija iz područja turizma i ugostiteljstva
Opširnije >
Od 14.-16. ožujka bili smo domaćin regionalnog izlučnog natjecanja WorldSkills Croatia 2023.
Opširnije >RCK UTŠO predstavila se kao suizlagač na međunarodnom sajmu turizma u Münchenu.
Opširnije >Učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom turističkom natjecanju.
Opširnije >Poznati hrvatski Chef David Skoko održao je kuharske radionice za učenike te nastavnike i mentore kod poslodavaca u našoj školi.
Opširnije >U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga mentori kod poslodavaca održali su radionicu.
Opširnije >Tijekom siječnja i veljače proveli smo radionice s predškolskim skupinama vrtića.
Opširnije >Zajedno s partnerskim školama posjetili smo Fakultet za turizam i ruralni razvoj.
Opširnije >Uspješno je završena edukacija za nastavnike prema programu Chocolate 2.0 koji je dizajniran za profesionalce s dobrim znanjem o čokoladi.
Opširnije >10. i 11. siječnja 2023. poznati hrvatski Chef Melkior Bašić održao je radionice s učenicima te nastavnicima i mentorima kod poslodavaca na temu bezglutenskih jela.
Opširnije >Ova je publikacija nastala na temelju spoznaja sudionika Državnoga stručnoga
skupa, koordinatora samovrednovanja i osiguranja kvalitete u Regionalnim centrima
kompetentnosti, održanog 10. i 11. studenoga 2022. u Osijeku.
Strukovne nastavnice na edukaciju u Kul IN-u.
Opširnije >Strukovni nastavnici naše i partnerskih škola na usavršavanju.
Opširnije >Ugostili smo jednog od najoriginalnijih hrvatskih barmena u sklopu dvije pokazne radionice.
Opširnije >U vrijeme Adventa održana je radionica “Božićni kolači”
Opširnije >Učenici i nastavnici RCK Ugostiteljsko-turističke i partnerskih škola sudjelovali su na ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija u Splitu.
Opširnije >Strukovni nastavnici kuharstva održali su radionicu za učenike i nastavnike u restoranu Baranjska kuća.
Opširnije >U petak 28. listopada održat će se dvije besplatne radionice za javnost, kuharska i vinska u organizaciji Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >RCK Ugostiteljsko-turistička škola organizira tri besplatne radionice za javnost!
Opširnije >Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole bili su u studijskom posjetu Finskoj
Opširnije >Skup će se održati 3. i 4. studenog 2022. godine u Osijeku, Hotel Osijek
Opširnije >
Održana je treća radionica projekta pod nazivom Namirnice-superheroji
Opširnije >Naš učenik Karlo Abramović osvojio je zlato u disciplini pripremanja duge barske mješavine!
Opširnije >Jučerašnjom posjetom učenika osnovnih škola i njihovih roditelja iz naše županije uspješno završen ciklus radionica “Dani otvorenih vrata” naše škole.
Opširnije >19. svibnja 2022. u našoj školi održana je još jedna radionica u ciklusu “Dana otvorenih vrata”
Opširnije >Održana je zanimljiva radionica za učenike zanimanja kuhar.
Opširnije >11. svibnja 2022. godine održane su nove radionice za osnovnoškolce u našoj školi.
Opširnije >U RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi 02. svibnja 2022. održana je vinska radionica na temu sljubljivanja hrane i vina!
Opširnije >U ponedjeljak 02. svibnja 2022. godine u RCK UTŠO u okviru ESF projekta RCK VirtuOS, održana je radionica za učenike kuharskog zanimanja u svrhu pripreme učenika za natjecanja.
Opširnije >Na EFOS-u započeo program cjeloživotnog učenja.
Opširnije >U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar 04. veljače 2022. u okviru projekta RCK VirtuOS održana je zanimljiva kuharska radionica.
Opširnije >Za učenike i nastavnike Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška održana je vinska radionica u okviru projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovo sudjelovala je na pokladnoj manifestaciji “Đakovački bušari” u okviru projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >Sudjelovali smo na WineOS-u festivalu vina, delicija i ugodnog življenja, koji se održao 28. i 29. siječnja 2022. u dvorani “Gradski vrt”
Opširnije >RCK Ugostiteljsko turistička škola i Algebra 25. i 26. siječnja održali su radionice za izradu standarda kvalifikacija.
Opširnije >Zanimljivo praktično predavanje u organizaciji Udruge ŠKMER održano je 24. siječnja 2022.
Opširnije >U okviru projekta RCK VirtuOS Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, održala je drugu radionicu “Male škole pripreme zdravih obroka”.
Opširnije >Tijekom prosinca i siječnja proveli smo 12 radionica za šest programa neformalnog obrazovanja.
Opširnije >Prva grupa nastavnika u okviru projekta VirtuOS završila je program razvoja psiholoških kompetencija.
Opširnije >U RCK UTŠO u tijeku je održavanje radionica za učenike završnih trogodišnjih razreda.
Opširnije >RCK UTŠO 10. i 11. prosinca 2021. u okviru projekta VirtuOS sudjelovala je na dvodnevnoj ENTER konferenciji u splitskoj Spaladium areni.
Opširnije >U subotu 11. prosinca 2021. u 09 sati održat će se besplatna slastičarska radionica u organizaciji Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >U Srednjoj strukovnoj školi Virovitica održana je radionica „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“.
Opširnije >Predstavljanje visokih učilišta i sveučilišta za nastavak obrazovanja u organizaciji Karijernog centra RCK Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >U okviru projekta RCK VirtuOS naši nastavnici slastičarstva i prehrambeni tehnolozi usavršavali su rad s čokoladom.
Opširnije >Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek povodom Dana grada Osijeka za njegove građane organizira kuharsku i vinske radionice.
Opširnije >RCK Ugostiteljsko-turistička škola sudjelovala je na Danima otvorenih vrata EU projekata!
Opširnije >Održane su trodnevne radionice vezane uz izradu standarda zanimanja.
Opširnije >Naši strukovni učitelji kuharstva sudjelovali na MCA trening programu u splitskom Škmeru.
Opširnije >Proslava prvog Martinja organizirana je u praktikumu za eno-gastronomiju i agroturizam Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo u Trnavi.
Opširnije >U sklopu manifestacije “Vino i gitare” u Đakovu održana je vinska radionica u okviru našeg RCK VirtuOS.
Opširnije >U ponedjeljak 11. listopada 2021. godine Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo održala je prvu radionicu projekta „Mala škola pripreme zdravih obroka“
Opširnije >RCK UTŠO organizirala je u petak, 8. listopada 2021. godine u Hotelu Osijeku konferenciju usmjerenu na jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu.
Opširnije >Naši učenici i mentori osvojili dva zlatna i jedno srebrno odličje na međunarodnom natjecanju GATUS 2021.!
Opširnije >Održali smo radni sastanak s partnerom na projektu VirtuOS Inkluzivnom kućom Zvono.
Opširnije >Učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo sudjelovali su na Craft Beer Festivalu
Opširnije >Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i mentori kod poslodavaca vratili su se sa specijaliziranog školovanja u Cafa Wine School u Bordeauxu.
Opširnije >Nastavnici i mentori na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova
Opširnije >Naši nastavnici posluživanja i mentori kod poslodavaca već sedam tjedana školuju se na prestižnoj akademiji Cafa Wine School u Bordeauxu!
Opširnije >Desetak dana naši nastavnici i mentori marljivo uče i rade u Parizu na svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu.
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS dva nastavnika našeg RCK na edukaciji su u Kul IN-u, međunarodnoj kulinarskoj školi.
Opširnije >Tisuće vinskih čaša prošlo je kroz osam pari ruku vrijednih učenica i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji se obrazuju u zanimanju hotelijersko-turistički tehničar, na prvoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti
Opširnije >Bogati srijemski doručak posluživale su učenice iz Srednje strukovne škole Vinkovci, partnera Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek na 2. Srijemskom pjenušavom doručku,
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS strukovni nastavnici tehnolozi naše i partnerske škole u projektu bili su na edukaciji u ŠKMER Akademiji u Splitu, tema edukacije bila je: „Proizvodnja, sljubljivanje, kuhanje i posluživanje piva i s pivom.“
Opširnije >Trpezu dostojnu rimskoga imperatora pripremili su učenici kuharstva i slastičarstva Srednje strukovne škole Vinkovci na Rimskim danima
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS osam nastavnika i mentora kod poslodavaca bili su na edukaciji u Sweet Lab Zagreb koju je održala predavačica Mirjana Špoljar …
Opširnije >U sklopu promidžbenih aktivnosti učenici kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole …
Opširnije >Posjet s kojim je počela suradnja s najprestižnijom vinskom europskom regijom potpisivanjem ugovora o suradnji
Opširnije >Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole …
Opširnije >Zamirisao je đakovački korzo na uskrsni kruh i pogače ovog vikenda te primamio građane da degustiraju delicije, pristigle na izložbu …
Opširnije >Najmodernija oprema za praktikume kuharstva i slastičarstva …
Opširnije >Nastavnici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole …
Opširnije >S obzirom na epidemiološku situaciju zbog COVID-19, prvi koordinacijski sastanci s preostalim školama …
Opširnije >Haibelova pralina i školska vina specifični su proizvodi Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova …
Opširnije >Članovi VirtuOS tima održali su 3. prosinca 2020. godine Koordinacijski sastanak …
Opširnije >S partnerom na projektima VIRTUS i Virtuos održan je 27. studenog 2020. …
Opširnije >Koordinacijski sastanak VirtuOS tima s partnerom Ekonomskim fakultetom u Osijeku održan je 24. studenog 2020. godine. …
Opširnije >