Edukacije - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Natrag Na Školu

Novosti

17 svibnja, 2023 | Lana Gubić Kučan

Uspješno završen neformalni program

SOMMELIER REGIONALNIH VINA

Opširnije >
6 svibnja, 2023 | Lana Gubić Kučan

Uspješno završen neformalni program

PRIPREMATELJ HRVATSKIH TRADICIJSKIH SLASTICA

Opširnije >
20 travnja, 2023 | Danijela Josipović

Uspješno završen neformalni program

KUHAR JELA SLAVONSKO – BARANJSKE KUHINJE…

Opširnije >
12 travnja, 2023 | Lana Gubić Kučan

Radionice “Zdravi učenički obroci”

Provodimo dvodnevne edukativne radionice za kuhare u osnovnim školama kojima je Osječko-baranjska županija osnivač

Opširnije >
31 ožujka, 2023 | Lana Gubić Kučan

Provedba neformalnih programa u punom je jeku

U tijeku je provedba neformalnih programa razvijenih u okviru EU projekta RCK VirtuOS.

Opširnije >
16 veljače, 2023 | Lana Gubić Kučan

Za zdravo srce – Valentinovo s Davidom Skokom

Poznati hrvatski Chef David Skoko održao je kuharske radionice za učenike te nastavnike i mentore kod poslodavaca u našoj školi.

Opširnije >
15 veljače, 2023 | Lana Gubić Kučan

Radionica “Hrana i vino”

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga mentori kod poslodavaca održali su radionicu.

Opširnije >
30 siječnja, 2023 | Lana Gubić Kučan

Uspješno završena edukacija Chocolate 2.0

Uspješno je završena edukacija za nastavnike prema programu Chocolate 2.0 koji je dizajniran za profesionalce s dobrim znanjem o čokoladi.

Opširnije >
12 siječnja, 2023 | Lana Gubić Kučan

Radionice Bezglutenska jela by Melkior Bašić

10. i 11. siječnja 2023. poznati hrvatski Chef Melkior Bašić održao je radionice s učenicima te nastavnicima  i mentorima kod poslodavaca na temu bezglutenskih jela.

Opširnije >
19 prosinca, 2022 | Lana Gubić Kučan

Edukacija nastavnika iz područja zdravog slastičarstva

Strukovne nastavnice na edukaciju u Kul IN-u.

Opširnije >
12 prosinca, 2022 | Lana Gubić Kučan

Stručno usavršavanje na Barry Callebaut Chocolate Academy Beograd

Strukovni nastavnici naše i partnerskih škola na usavršavanju.

Opširnije >
11 prosinca, 2022 | Lana Gubić Kučan

Masterclass moderne miksologije izrade i novi trendovi u koktel industriji

Ugostili smo jednog od najoriginalnijih hrvatskih barmena u sklopu dvije pokazne radionice.

Opširnije >
9 prosinca, 2022 | Lana Gubić Kučan

Održana slastičarska radionica „Božićni kolači“

U vrijeme Adventa održana je radionica “Božićni kolači”

Opširnije >
2 prosinca, 2022 | Lana Gubić Kučan

Gradu na dar

Povodom Dana grada našim sugrađanima radionica na dar!

Opširnije >
30 studenoga, 2022 | Lana Gubić Kučan

Tradicionalna jela baranjske kuhinje

Strukovni nastavnici kuharstva održali su radionicu za učenike i nastavnike u restoranu Baranjska kuća.

Opširnije >
3 svibnja, 2022 | Lana Gubić Kučan

Vinska radionica sljubljivanja hrane i vina

U RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi 02. svibnja 2022. održana je vinska radionica na temu sljubljivanja hrane i vina!

Opširnije >
2 svibnja, 2022 | Lana Gubić Kučan

Trening za učenike i predstavljanje priručnika “Osnove rezbarenja”, autora Ivana Đukića

U ponedjeljak 02. svibnja 2022. godine u RCK UTŠO u okviru ESF projekta RCK VirtuOS, održana je radionica za učenike kuharskog zanimanja u svrhu pripreme učenika za natjecanja.

Opširnije >
26 travnja, 2022 | Lana Gubić Kučan

COFFEE & TEA EXPERIENCE DAY by Franck barista team

Za učenike, nastavnike i mentore kod poslodavaca održana je zanimljiva baristička edukacija od strane Frank barista tima!

Opširnije >
23 travnja, 2022 | admin

Uspješno održan stručni skup „Recikliranje hrane – Čuvajmo Zemlju, hrana nije smeće!“

Predstavljeni su rezultati Istraživanja o bacanju hrane u školskim praktikumima i digitalna brošura školskog projekta „Ne bacaj hranu!“

Opširnije >
19 travnja, 2022 | admin

VIRTUS stručni skup: “Recikliranje hrane – Čuvajmo Zemlju, hrana nije smeće!”

Planiran kroz pet predavanja, raspravu, predstavljanje digitalne brošure te recikliranih jela koje će učenici pripremati s nastavnicima od ostataka hrane

Opširnije >
15 ožujka, 2022 | admin

Poziv na Konferenciju “Teškoća nije prepreka do radnog mjesta i nastavka školovanja“

Tema su izazovi u strukovnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na škole koje obrazuju učenike u ugostiteljstvu i turizmu

Opširnije >
14 veljače, 2022 | admin

VIRTUS-om recikliramo – „Ne bacaj hranu!“

Predavanjima i radionicama osvještavamo o problemu bacanja hrane i stvaramo nova jela od ostataka

Opširnije >
7 veljače, 2022 | Lana Gubić Kučan

Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije

U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar 04. veljače 2022. u okviru projekta RCK VirtuOS održana je zanimljiva kuharska radionica.

Opširnije >
7 veljače, 2022 | Lana Gubić Kučan

Bordeaux; zvijezda je rođena

Za učenike i nastavnike Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška održana je vinska radionica u okviru projekta RCK VirtuOS.

Opširnije >
19 siječnja, 2022 | Lana Gubić Kučan

Mala škola pripreme zdravih obroka

U okviru projekta RCK VirtuOS Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, održala je drugu radionicu “Male škole pripreme zdravih obroka”.

Opširnije >
14 siječnja, 2022 | Danijela Josipović

Završen program psiholoških kompetencija

Prva grupa nastavnika u okviru projekta VirtuOS završila je program razvoja psiholoških kompetencija.

Opširnije >
6 prosinca, 2021 | Lana Gubić Kučan

Radionica “Francusko slastičarstvo”

U subotu 11. prosinca 2021. u 09 sati održat će se besplatna slastičarska radionica u organizaciji Ugostiteljsko-turističke škole.

Opširnije >
5 prosinca, 2021 | Lana Gubić Kučan

Pâte à choux

U Srednjoj strukovnoj školi Virovitica održana je radionica „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“.

Opširnije >
29 studenoga, 2021 | Lana Gubić Kučan

Čokoladna radionica

U okviru projekta RCK VirtuOS naši nastavnici slastičarstva i prehrambeni tehnolozi usavršavali su rad s čokoladom.

Opširnije >
29 studenoga, 2021 | Lana Gubić Kučan

„Gradu na dar za njegov dan“

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek povodom Dana grada Osijeka za njegove građane organizira kuharsku i vinske radionice.

Opširnije >
17 studenoga, 2021 | Lana Gubić Kučan

Mediterranean culinary arts edukacija

Naši strukovni učitelji kuharstva sudjelovali na MCA trening programu u splitskom Škmeru.

Opširnije >
25 kolovoza, 2021 | Lana Gubić Kučan

Slavonija i Baranja bogatija za 10 vrhunskih poznavatelja vinske kulture prestižne enološke akademije iz Bordeauxa!

Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i mentori kod poslodavaca vratili su se sa specijaliziranog školovanja u Cafa Wine School u Bordeauxu.

Opširnije >
17 kolovoza, 2021 | Lana Gubić Kučan

Nastavnici RCK Ugostiteljsko-turističke škole na sigurnom putu prema Michelinovoj zvjezdici

Nastavnici i mentori na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova

Opširnije >
21 srpnja, 2021 | Lana Gubić Kučan

Dva nastavnika na edukaciji u Kul IN-u specijalizirat će talijansku kuhinju

U okviru projekta VirtuOS dva nastavnika našeg RCK na edukaciji su u Kul IN-u, međunarodnoj kulinarskoj školi.

Opširnije >
5 srpnja, 2021 | Lana Gubić Kučan

Edukacija proizvodnje piva

U okviru projekta VirtuOS strukovni nastavnici tehnolozi naše i partnerske škole u projektu bili su na edukaciji u ŠKMER Akademiji u Splitu, tema edukacije bila je: „Proizvodnja, sljubljivanje, kuhanje i posluživanje piva i s pivom.“

Opširnije >
29 lipnja, 2021 | Lana Gubić Kučan

8 nastavnika i mentora kod poslodavaca na edukaciji “Slastice za posebne režime prehrane” u Sweet Lab Zagreb

U okviru projekta VirtuOS osam nastavnika i mentora kod poslodavaca bili su na edukaciji u Sweet Lab Zagreb koju je održala predavačica Mirjana Špoljar …

Opširnije >

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr