Prati nas na društvenim mrežama

Tradicionalna jela baranjske kuhinje

30 studenoga, 2022

Nastavnici Damir Abramić i Ivan Gašpić održali su kuharsku radionicu tradicionalnih baranjskih jela za učenike i nastavnike u autentičnom ambijentu poznatog restorana Baranjska kuća 28.studenoga 2022. u okviru projekta VirtuOS.

Podijeljeni u 4 grupe pripremali su fiš paprikaš, perkelt od soma, šaran na rašljama i domaći kruh iz krušne peći pod vodstvom naših nastavnika i budnim okom domaćina, a sve to vodeći se konceptom primjene lokalnih namirnica u pripremi tradicionalnih baranjskih jela.

Ova jela unikatnog okusa povijesno gledajući nastala spojem različitih kultura zaslužila su biti temom naših kuharskih radionica jer jačanjem vještina učenika i nastavnika u pripremi tradicionalnih jela osnažujemo kulturu i jedinstveni gastronomski doživljaj kojemu se gosti i domaći i strani uvijek rado vraćaju.

Učenici su u pratnji domaćina prošetali i “Ulicom zaboravljenog vremena”.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.