Stručno usavršavanje u Brew School
Ostale vijesti
Kako Velika Britanija ima dugačku povijest pivarstva i mnogo malih pogona za proizvodnju piva, upravo iz tog razloga u Bakewell smo poslali nastavnike Silviju Bašić Palković iz RCK Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Andreju Drkulec iz Obrtničke škole Požega, Krunoslava Biberovića iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo i pivara Marka Tandarića iz obiteljske craft pivovare Mali Div.
Tijekom tečaja polaznici će usvojiti znanja o sirovinama, kuhanju craft piva, proučavanju svih aspekata pivarstva, komercijalnom pivarstvu, kontroli procesa, upravljanju kvalitetom, senzorskoj i mikrobiološkoj procjeni, fermentaciji, naprednim vještinama i tehnikama kuhanja, stilovima piva, razvoju recepture, važnosti hmelja i novostima u uzgoju hmelja, brendiranju i marketingu, ambalaži te pakiranju proizvoda.
O tim temama će učiti od poznatih britanskih pivara tijekom 14-dnevnog intenzivnog tečaja. U tečaj su uključeni i posjeti pivovarama.
Sukladno potrebama na tržištu namjera nam je sudjelovati u popularizaciji proizvodnje i posluživanja piva i bit ćemo škola koja će imati mini pivovaru gdje će nastavnici, učenici i svi zainteresirani moći steći kompetencije potrebne za Pivskog sommeliera. Ovu aktivnost stručnog usavršavanja provodimo u okviru projekta RCK VirtuOS u sklopu jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora kod poslodavaca.