Stručno usavršavanje na ŠKMER-u
Ostale vijesti
Strukovni nastavnici kuharstva Spomenka Dundović i Zdravko Perković od 22.-25. studenoga bili su na edukaciji u ŠKMER – Udruga Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u Splitu na temu „The best of Alain Ducasse“ u okviru projekta RCK VirtuOS.
Program usavršavanja pod vodstvom Yanna Capsiea, Chefa instruktora u Ecole Ducasse obuhvatio je:
- usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restaurana s 3 Michelinove zvjezdice
- usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menija po Haute Cusine standardima
- odabir i pripremu glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom
- usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London)
Edukacija je u formi učenja temeljenog na radu provedena u trajanju od 4 dana u okviru koje je praktično napravljeno 15 različitih jela koji pokrivaju jela bistromanije, mediteranske kuhinje, francuske kuhinje s dodirom sjevernoafričkih začina, te jela iz restorana s 3 Michelinove zvjezdice koristeći koncept „Nature“ i „Naturalite. U svakom od jela upotrebljavane su razne kulinarske tehnike te korištene razne komponente koje su zajedno na tanjuru činile fantastičnu kombinaciju okusa, boja, mirisa i tekstura.