Stručno usavršavanje na ŠKMER-u - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Stručno usavršavanje na ŠKMER-u

29 studenoga, 2022

Strukovni nastavnici kuharstva Spomenka Dundović i Zdravko Perković od 22.-25. studenoga bili su na edukaciji u ŠKMER – Udruga Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u Splitu na temu „The best of Alain Ducasse“ u okviru projekta RCK VirtuOS.

Program usavršavanja pod vodstvom Yanna Capsiea, Chefa instruktora u Ecole Ducasse obuhvatio je:

  • usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restaurana s 3 Michelinove zvjezdice
  • usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menija po Haute Cusine standardima
  • odabir i pripremu glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom
  • usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London)

Edukacija je u formi učenja temeljenog na radu provedena u trajanju od 4 dana u okviru koje je praktično napravljeno 15 različitih jela koji pokrivaju jela bistromanije, mediteranske kuhinje, francuske kuhinje s dodirom sjevernoafričkih začina, te jela iz restorana s 3 Michelinove zvjezdice koristeći koncept „Nature“ i „Naturalite. U svakom od jela upotrebljavane su razne kulinarske tehnike te korištene razne komponente koje su zajedno na tanjuru činile fantastičnu kombinaciju okusa, boja, mirisa i tekstura.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr