Održan prvi Carving trening za nastavnike - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održan prvi Carving trening za nastavnike

15 travnja, 2022

Ivan Đukić, mentor kod poslodavca, kuhar restorana Lipov Hlad, bivši učenik naše škole i Carving majstor, jedan od prvih Hrvata primljenih u Escoffier international kulinarsku školu kao i dobitnik brojnih nagrada za svoje radove rezbarenja u okviru projekta RCK VirtuOS provodi Carving trening za nastavnike Regionalnog centra kompetentnosti i partnerskih škola iz naše regije koje obrazuju u sektoru turizma i ugostiteljstva, 11. travnja 2022.

Carving je tehnika, odnosno dekorativna vještina rezbarenja voća i povrća nastala u Tajlandu prije više od 700 godina, gdje se i danas uči u školama, a primjenjuje se od Kine do Japana. Koristi se kako bi se uljepšali stolovi u vrhunskim restoranima, te podigli na višu razinu.

Carving je prepoznat kao važan dio učeničkog školovanja i iz tog je razloga i uvršten u natjecateljsku disciplinu na natjecanjima učenika kuhara na državnoj i na međunarodnoj razini. Ova gastronomska praksa se relativno  kasno počela primjenjivati na zapadu, a mi imamo tu sreću da nas educira jedan od najznačajnijih protagonista u Hrvatskoj.

Trening će se provoditi u dva modula:

1. Modul: Osnove rezbarenja

  • Povijest carvinga, pribor za rad, održavanje i skladištenje
  • Cvjetni aranžman

2. Modul: Rezbarenje

  • Lubenica i dinja
  • Sastavljanje kompozicije

Naši prvi polaznici oduševili su se naučenim i onim što su postigli nakon prvog treninga.

Kako je edukacija koncipirana i ishode, odnosno njihove kreativne radove možete vidjeti u galeriji fotografija.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr