Edukacija za pivske sommeliere - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Edukacija za pivske sommeliere

4 srpnja, 2023

Nakon edukacije u Bakewellu naši nastavnici i mentori kod poslodavaca u razdoblju od 19.-30. lipnja 2023. educirali su se u domeni pivarstva na Doemens akademiji u Munchenu u okviru projekta RCK VirtuOS.

Teoretski i kušanjem upoznali su osnove senzorskih analiza piva, sirovine za proizvodnju piva i tehnologiju proizvodnje koju su prolazili u dvije pivovare, Riegele i Maltery Weyenmann. Obrađivali su njemačke, češke, belgijske, američke, britanske stilove piva, kao i bezalkoholna, dimljena i vintage piva. Upoznali su i nepoželjne okuse u pivu, sustave točenja piva i njihovo čišćenje.

Po završetku ove edukacije polagali su četiri ispita, koji su se sastojali i od kuhanja te sljubljivanja jela i piva.

Ova edukacija otvorila im je jedan novi pivarski svijet kojemu će slijediti provođenje neformalnog programa pivskog sommeliera i vođenje mini pivovare.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr