Održana slastičarska radionica „Božićni kolači“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održana slastičarska radionica „Božićni kolači“

9 prosinca, 2022

Prigodnu slastičarsku radionicu za javnost „Božićni kolači“ održale su strukovne nastavnice slastičarstva Ružica Šošić i Dunja Čuljak iz Srednje Strukovne škole Vinkovci 08. prosinca 2022. u okviru projekta VirtuOS.

Edukatorice su polaznike upoznale s pravilima izrade prhkog tijesta kao i načinima oblikovanja, ukrašavanja i pečenja različitih sitnih kolača od prhkih tijesta.

Na radionici su polaznici oblikovali, pekli i ukrašavali čak 13 vrsta sitnih kolača od prhkih tijesta. Pripremali su se: Medeni oblici, Linzeri, Išleri, Raspucanci čokoladni i s limunom, Reljefni kolačići, Paprenjaci, Bečki roščići, Husarski uštipci, Cvijetići s makom i marmeladom, Čokoladni keksi s ganache kremom, Cimet čokoladni kolačići i Čokoladni roščići.

Edukatorice koje su usavršavale svoje slastičarsko znanje na Le Cordon Bleu akademiji u Parizu našim su polaznicama nastojale podijeliti znanje i unijeti novitete u tradicionalne recepte božićnih kolača.

Galerija fotografija

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr