Vegetarijanske i veganske slastice
Ostale vijesti
U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić u Vukovaru, 08. studenoga kao rezultat uspješne suradnje dvije strukovne škole, naša strukovna nastavnica slastičarstva Marina Majdenić i mentorica iz Hotela Waldinger, Marija Cvenić održale su radionicu „Vegetarijanske i veganske slastice“ za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, učenike koji se obrazuju za zanimanje kuhar i slastičar te strukovne nastavnike u okviru projekta „Obrazovanje uSmjereno Iskustvom“ i projekta VirtuOS.
Cilj radionice bio je upoznati tehnike pripreme slastica za vegetarijance i vegane, usvajanje novih znanja i vještina koristeći namirnice biljnog porijekla i korištenje zamjenskih namirnica u veganskoj prehrani uz primjenu kreativnih metoda.
Sudionici radionice imali su priliku upoznati se s kreativnim metodama u nastavi i pripremi slastica, novim trendovima u slastičarstvu te primijeniti različite načine dekoriranja i serviranja vegetarijanskih i veganskih slastica.
Na radionici su prigotovljene vegetarijanske i veganske slastice:
- Krema od tučenog ganache od mliječne čokolade na podlozi od mljevenog keksa i badema, vegetarijanska,
- Veganska krema od bijele čokolade s pireom od višanja na podlozi od crumblea od badema i pistacija.
- Veganska štrudla od jabuka i badema.
- Mini Pavlova s kremom od vanilije i voća, vegetarijanska.
- Veganska torta od maka, jabuka zaslađena sirupom agave.
- Veganska pita Mađarica s kremom od jagoda.
- Vegetarijanska pita Mađarica s tamnom čokoladom
- Tart od kremom od malina, ganache kremom od mliječne čokolade i voćem, vegetarijanska
- Raw (sirove) kuglice od keksa, badema, bijele čokolade i suhog voća, pogodna za dijabetičare i sve vrste vegetarijanaca.
- Raw (sirove) kuglice od smokava, pistacija, kokosa, tamne čokolade 70%, stevije i kakaa, pogodne za dijabetičare, laktovegetarijance i vegane
Zanimljiv video koji je pripremila naša nastavnica Marina Majdenić prikazuje radionicu