Čokoladna radionica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Čokoladna radionica

29 studenoga, 2021

Nastavnici RCK Ugostiteljsko – turističke škole, Osijek i škola partnera sudjelovali su na Puratosovoj čokoladnoj radionici u prostorima Puratos Hrvatske u Zagrebu 23. i 24. studenog 2021. godine u okviru projekta VirtuOS. Namjena radionice bila je usavršavanje osnova rada s čokoladom u kojoj su sudjelovali prehrambeni tehnolozi i nastavnici slastičarstva: Melita Balenović, Marija Batori, Nevenka Bionda, Maja Breulj, Danijela Josipović, Mirela Jurišić, Mihaela Tosenberger Andrić i Andrea Uremović.

Demonstratori tvrtke Puratos Hrvatska pripremili su za polaznice teorijski i praktični dio nastave koji je obuhvaćao teorijski dio o uzgoju kakaovca i njegovoj preradi, potrebnoj opremi za rad s čokoladom, degustaciji različitih Belcolade čokolada i o Belcolade Cacao – Trade održivom programu.

Praktični dio radionice sastojao se od usavršavanja rada s čokoladom kroz proces temperiranja čokolade, izradu jednostavnih dekoracija i glazura, pralina, punila i ganasha.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr