„Gradu na dar za njegov dan“
Ostale vijesti
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek povodom Dana grada Osijeka za njegove građane i javnost organizira kuharsku i vinske radionice.
Vinska radionica „Bordeaux centar vinskog svijeta i kulture“ održat će se 01.prosinca 2021. godine u trajanju od 17-19 sati u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi. Predavači su Robertino Marinjak i Albin Smiljan – nastavnici posluživanja, vinski savjetnici/sommelieri, polaznici Cafa Wine school akademije iz Bordeauxa, educirani u okviru projekta RCK VirtuOS.
U okviru radionice saznat ćete sve o vinskim podregijama Bordeauxa, naučiti kako razlikovati sorte, analizirati vina, kako odabrati odgovarajuća vina za degustaciju, pripremiti inventar, te sljubljivati odgovarajuće vino s odgovarajućom vrstom sira. Broj prijava ograničen je na 12.
Prijava putem poveznice: Bordeaux centar vinskog svijeta i kulture – vinska radionica
Kuharska radionica „Jela od riječne i morske ribe“ održat će se 02. prosinca 2021. godine u trajanju od 13-19 sati u praktikumu kuharstva RCK Ugostiteljsko-turističke škole, Matije Gupca 61. Predavači su Ivan Kelava, nastavnik kuharstva i Robert Batrac, šef kuhinje u Hotelu Osijek. Oba edukatora polaznici su Le Cordon Bleu akademije i educirali su se u okviru projekta RCK VirtuOS.
Broj prijava ograničen je na 10.
Naučite pripremati tradicionalne hrvatske riblje recepte i jela francuske kuhinje. Svi sudionici radionice sudjelovat će u pripremnim radovima, termičkoj obradi, serviranju i degustaciji hrane.
Prijava putem poveznice: Jela od riječne i morske ribe – kuharska radionica
Vinska radionica „Ista sorta različite osobnosti“ održat će se 04. prosinca 2021. godine u trajanju od 18-20 sati u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi.
Predavači su Branimir Turk iz Vinarije Antunović i Zoran Vorkapić iz Hrvatskih šuma, polaznici Cafa Wine School akademije iz Bordeauxa na kojoj su stekli zvanje vinski savjetnik/sommelier, a educirali su se u okviru projekta RCK VirtuOS.
Saznajte sve o sorti graševine koja se nalazi u našem okruženju, naučite tipologiju sorte, njezinu raznolikost i bogatstvo u različitim stilovima, naučite kako sljubljivati graševinu s autohtonim namirnicama i tradicionalnim jelima.
Broj prijava ograničen je na 12.
Prijava na radionicu putem poveznice: Ista sorta različite osobnosti – vinska radionica
*Sve radionice održavat će se sukladno epidemiološkim mjerama a polaznici su dužni predočiti valjane Covid potvrde za sudjelovanje.