Uspješno završena edukacija Chocolate 2.0
Ostale vijesti
Nakon završene edukacije prvog stupnja Chocolate Discovery na čokoladnoj akademiji Barry Callebaut, nastavnice RCK Ugostiteljsko – turističke škole, Osijek: Antonija Bojić, Spomenka Dundović, Danijela Josipović i Marina Majdenić te partnerskih škola Srednje strukovne škole Đakovo: Marija Batori, Marija Katilović, Mihaela Tosenberger Andrić i Srednje strukovne škole Vinkovci: Marija Bošnjak, uspješno su završile trodnevnu edukaciju Chocolate 2.0 na Chocolate Academy Barry Callebaut u Beogradu u okviru projekta VirtuOS.
Radionica je trajala od 24. do 26. siječnja 2023. godine i omogućila je proširivanje znanja o alatima, tehnikama i metodama izrade čokoladnih slastica kao i usavršavanje u radu s čokoladom i opremom te uređajima za njeno korištenje.
Voditelji radionice, vrhunski profesionalci Philippe Marand i Remy Delette osmislili su recepte kojima su pokazali najnaprednije čokoladne tehnike koristeći zanimljive oblike i teksture iz kojih su stvoreni jedinstveni čokoladni konditorski proizvodi.
Polaznice su tako usavršile svoje znanje, naučile različite načine temperiranja, identificiranja i rješavanja problema s kojima se može susreti, svladale korake u sparivanju emulzija, teksture i okusa, stekle uvid u visokotehnološku opremu za čokoladu, spravljale višeslojne slatkiše s ukusnim kremama i proizvele čokoladne slastice različitih završnih obrada.
Galerija fotografija