RCK VIRTUS: Pokazni praktikum se pušio od ajngemaht juhe i carskih šnicli
Ostale vijesti
Pravi nedjeljni ručak pripremali su naši kuhari i slastičari u drugoj radionici projekta “Što ćeš danas jesti?”, 21. studenog. Našom se školom širio miris kao iz omamine/bakine kuhinje po okrjepljujućoj ajngemaht juhi, carskim šniclama i vaniliji iz najdražeg “dječjeg deserta” – krempiti.
Esekerski ajngemahtec pripremali su učenici 2. C razreda pod mentorstvom nastavnice kuharstva Spomenke Dundović. Spretno su narezali potrebno korjenasto povrće i pileće iznutrice, nogice i kožu te izradili savršeno mekane grisnoklice. Glavno jelo carsku šniclu s krumpir pireom pripremali su učenici 3. H razreda sa svojim nastavnikom kuharstva Zdravkom Perkovićem. A kao šećer na kraju, naše vrijedne slastičarke s nastavnicom Marinom Majdenić, napravile su pravu omaminu krempitu.
Osim što su naučili neka nova jela, učenici su imali priliku usavršiti se u onome što već znaju, ali su se dobro i zabavili, i najvažnije sve lijepo prezentirali i na kraju degustirali.
Projekt „Što ćeš danas jesti?“ provodi Njemačka zajednica Zemaljska udruga Podunavskih Švaba, u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek, u sklopu provedbe horizontalnih aktivnosti projekta RCK VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i pokaznom praktikumu čiju je obnovu i opremanje financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.