Početkom 2021. godine započeo je s radom Karijerni centar čiji je cilj informiranje o razvoju karijere te povezivanje mladih ugostitelja s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći prvo radno iskustvo.
U Karijernom centru učenici će moći dobiti podršku u svezi razvoja karijere ili nastavka školovanja, sudjelovati na besplatnim radionicama, projektima i drugim aktivnostima.
Kako bi što lakše premostili prelazak iz sustava obrazovanja na tržište rada, naš tim stručnjaka koji uključuje i pedagošku-psihološku pomoć osmislio je čitav niz aktivnosti koje će se provoditi kako bi osnažili kompetencije učenika, pripremili ih za razne izazove, pružili im karijerno savjetovanje, savjetovali ih o daljnjem akademskom razvoju, traženju posla, sastavljanju životopisa, pripremili ih za razgovore s poslodavcima, odnosno olakšali im početak razvoja osobne karijere.
Vizija Karijernog centra je postati mjesto gdje će učenici prije, tijekom i pri završetku školovanja dobivati podršku:
Predstavljamo strukovnu nastavnicu Ugostiteljskog posluživanja koja je ujedno bivša učenica naše škole. Kako je tekao njezin karijerni put možete pročitati u intervjuu.
Opširnije >Anu Zdravčević vjerojatno ste zamijetili u videu https://www.youtube.com/watch?v=PQNUFy4HBn4. Često je sudjelovala na različitim sajmovima i događanjima kao promotor škole. Na jednom takvom događaju rekla mi je: “Profesorice, ma pustite Vi mene da ja to odradim.” i tako je Ana “preuzela” Dane otvorenih vrata naše škole i oduševila učenike, nastavnike i roditelje. Njezina energija i veselo, nasmijano lice zauvijek će biti zapamćeni u našoj školi. Došlo je vrijeme da svoj trag ostavi i izvan škole 🙂
Opširnije >U još jednoj uspješnoj priči predstavljamo našu bivšu učenicu Mariju Mijić koja je našu školu završila 2022. godine. Trenutno je studentica smjera Enogastronomija na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.
Opširnije >Iako osamnaestogodišnja Ana dolazi iz Vinkovaca, a ne Osijeka, vjerujemo kako je njezina priča o osvajanju stipendije na prestižnoj Visokoj školi Aspira vrijedna pažnje, a savjeti ove mlade studentice korisni za sve koji požele slijediti njezin put.
Opširnije >Marljiv, odlučan i ambiciozan – predstavljamo još jednog bivšeg učenika pred kojim je, vjerujemo, svijetla budućnost.
Opširnije >Svoju uspješnu priču o bogatim školskim iskustvima, ciljevima koje si je zadao, perspektivama struke s nama je podijelio još jedan sjajni bivši učenik ove škole.
Opširnije >Prošle godine ovaj vrijedni učenik pomagao nam je u uređivanju školskoga bloga, a danas je već nositelj nove uspješne priče. Ivan Lasić tijekom školovanja iskazao se u brojnim školskim aktivnostima i projektima, a danas svoj životni put gradi na stečenim znanjima i iskustvima iz srednje škole te ih nadograđuje energijom i vizijom kao student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja.
Opširnije >Lice Mije Lalić mnogima je poznato s promotivnih materijala Ugostiteljsko-turističke škole, a iako iza sebe nema bogate poslovne reference, jedna je od onih pred kojima je, bez sumnje, uspješna karijera. U ovoj rubrici nastojat ćemo pratiti i razvojni put naših bivših učenika koji su školske obaveze zamijenili onim studentskim.
Opširnije >Naš bivši učenik okušao se u različitim poslovima, a trenutno je zaposlen kao voditelj japanskog restorana i sommelier.
Opširnije >U biografiji Davida Hrkača čitav je niz uspješnih tečajeva kao i poslova koje je “brusio” u luksuznim hotelima. No, to je samo dio ove uspješne priče.
Opširnije >Donosimo zanimljiv intervju s našom bivšom učenicom Marijanom Rajš koji su obavile naše učenice tijekom sudjelovanja na manifestaciji Dubrovnik Expo.
Opširnije >
Renata Šimunović kuharica je i naša bivša učenica koja kao osnovne kvalitete dobrog kuhara ističe upornost, trud i vjeru u sebe.
Opširnije >Zoran Vorkapić i danas vjeruje u nužnost stalnog usavršavanja kao i ulaganja u znanja i vještine. S nama je podijelio svoja iskustva, anegdotu kao i viziju gastronomskog napretka Slavonije i Baranje.
Opširnije >Martina Šamadan mlada je i perspektivna kuharica koja se nakon rada na moru vratila u Slavoniju kako bi ovdje gradila karijeru.
Opširnije >Iva Gracek vrijedna je, uporna i marljiva kuharica koja školu pamti po redu i radu te znanju koje je stekla. Svoj posao predstavlja kao spoj kreativnosti i strpljenja.
Opširnije >Ivica Brtan može se pohvaliti međunarodnim stručnim iskustvom, a znanje i vještine dobroga turističkog djelatnika uspoređuje s kvalitetnim koktelom.
Opširnije >Nekadašnji učenik, a sadašnji predavač u našoj školi podijelio je s nama priču o svom bogatom iskustvu. Okušao se i u vođenju vlastitog objekta, a budućim i sadašnjim učenicima poručio je da uz volju i trud mogu uspjeti u turizmu.
Opširnije >Renata Forjan vjeruje kako se turizam živi, a u svome je poslu spojila ljubav prema njemu i stranim jezicima. Nama je ispričala svoj put do sadašnje funkcije i jednu anegdotu iz školskih dana.
Opširnije >Iza našeg profesora Perkovića golemo je iskustvo, ali i višegodišnje obrazovanje i usavršavanje. Njegova priča impresivan je niz u kojemu se smjenjuju i obrazovne institucije, baš kao i ugostiteljski objekti u kojima je radio.
Opširnije >I naš je sadašnji ravnatelj jednom bio učenik ove škole, a svoju ljubav prema kuharstvu, kao i par anegdota, podijelio je s nama u još jednoj uspješnoj priči.
Opširnije >Spomenka Dundović svoje je veliko iskustvo i ljubav usmjerila na obrazovanje mladih kuhara, a svoju je priču i poticajne savjete podijelila i ovdje s nama.
Opširnije >Viktor Polić konobar je s brojnim anegdotama, pozitivnim iskustvima i korisnim savjetima. Ovo je njegova priča.
Opširnije >Mirela Vitman vjeruje u značaj strukovnog školovanja i turističke potencijale Slavonije i Baranje. S nama je podijelila svoju uspješnu priču i savjete za buduće hotelijere.
Opširnije >Janoš Salai konobar je koji je ulagao u svoje stručno usavršavanje, a danas ističe i značaj srednjoškolskog obrazovanja kao i korisne savjete starijih kolega i mentora.
Opširnije >Iza Saše Šokmana godine su iskustva u konobarskome poslu, a nekoliko je savjeta podijelio i s nama.
Opširnije >Malo je onih koji danas nisu čuli za Ivana Đukića, kuhara, kulinarskog reprezentativca i chefa koji je uzor mladih kuharima. S nama je podijelio svoju uspješnu priču kao i nekoliko zanimljivih savjeta.
Opširnije >Mladi i perspektivni kuhar, bivši učenik naše škole, dijeli svoja iskustva i poruke budućim kolegama.
Opširnije >Mateo Meković kuhar je koji marljivo radi na svome usavršavanju u pripremi i oblikovanju jela.
Opširnije >Konobar s višegodišnjim iskustvom tvrdi kako je gotovo sve o svome zvanju naučio upravo u školi.
Opširnije >Ova mlada i ambiciozna kuharica prva je u nizu naše Galerije slavnih u kojoj vam predstavljamo uspješne bivše učenike naše škole.
Opširnije >