Dvije slastičarske i vinska radionica za javnost
Ostale vijesti
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru projekta RCK VirtuOS tijekom rujna organizira besplatnu vinsku i dvije slastičarske radionice za javnost.
Provodimo ih u sklopu aktivnosti edukacija i prenošenja znanja učenicima, nastavnicima, mentorima kod poslodavaca i javnosti, a ovaj put polaznicima omogućujemo nadogradnju znanja i vještina u izradi slastica i poznavanju vina.
Provedba ovih radionica ujedno je i uvertira u programe za obrazovanje odraslih i cjeloživotnog učenja koje ćemo uskoro provoditi. Konkretno u domeni slastičarstva bit će to Priprematelj hrvatskih tradicijskih slastica, kao i Sommelier regionalnih vina iz područja poznavanja vina.
Vinsku radionicu održat će Zoran Vorkapić i Mirko Prijić vinski savjetnici/sommelieri koje je javnost imala prilike upoznati kao polaznike edukacija u Bordeauxu, predavače na dosadašnjim vinskim radionicama, koji će ujedno provoditi i spomenuti program obrazovanja odraslih.
Slastičarske radionice održat će Saša Bešlić, nastavnik i majstor slastičar koji se javnosti predstavio edukacijama o francuskim slasticama, polaznik je pariške Le Cordon Bleu akademije, a također će biti predavač na programu obrazovanja odraslih.
Vinska radionica omogućit će vam upoznavanje sa sortom Pinot odnosno različitim stilovima ove sorte, a slastičarske radionice naziva „Ciklus tartova“ oba dana obrađuju iste teme, “Tart od kruške i badema i tartletta od jabuke”.
Prijava na vinsku radionicu „Pinot“ koja će se održati u srijedu, 07.09.2022. u trajanju od 18,00 – 20,00 sati
Prijava na slastičarsku radionicu „Ciklus tartova“ koja će se održati u petak, 09.09.2022. u trajanju od 14,00 – 19,00 sati
Prijava na slastičarsku radionicu „Ciklus tartova“ koja će se održati u subotu, 10.09.2022. u trajanju od 09,00 – 14,00 sati