David Hrkač, sommelier
Ostale vijesti
David Hrkač također je bivši učenik Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Školu je završio 2012. godine, a nakon toga upisao je fakultet u Opatiji. Ondje je završio tečajeve sommelierstva, kulinarski tečaj kao i tečaj barista. Nakon završene treće godine fakulteta, u razdoblju od 2014. do 2015. godine, sudjelovao je na specijalizaciji iz sommelierstva.
Međutim, ovdje nije kraj njegovoj uspješnoj priči jer je 2021. godine imao priliku otputovati u Francusku te ondje pohađati CAFA vinsku školu u Bordeauxu. Ondje je dobio francusku diplomu Conseiller en vins. David trenutno radi kao direktor hrane i pića u Hotelu Sheraton koji je među najuspješnijim i najvećim hotelima u Hrvatskoj. Prije no što je stigao do te pozicije, radio je u brojnim uspješnim hotelima među kojima su Brown Beach House i Monte Maulini u Rovinju te Westin u Zagrebu u kojemu je prošao mnogobrojne poslove i različite pozicije. Radeći u takvim luksuznih hotelima stekao je brojna znanja i vještine koja su ga dovela do sadašnje pozicije. Razgovarajući s Davidom mogli smo primijetiti da je vrlo predan svome poslu i voli ono što radi. Jedan je od mnogih koji su dokazali da se snovi mogu ostvariti ako u svoje znanje i napredovanje neprestano ulažemo volju i energiju.