Filip Veselovac, voditelj restorana
Ostale vijesti
![](https://rck-utso.hr/wp-content/uploads/2022/11/FilipVeselovac-rck.jpg)
Još jedan uspješni bivši učenik naše škole, Filip Veselovac već je na kraju svoje osnovne škole bio siguran kako želi upisati baš kuharstvo. Stručne predmete predavali su mu Jelica Černi i Robertino Marinjak, a iz škole pamti brojne anegdote kao i korisna znanja koja je stekao na nastavi Ugostiteljskog posluživanja, posebice sommelier grupi.
Ugostiteljsko-turističku školu završio je 2010. i odmah se zaposlio u prestižnom hotelu Monte Mulini u Rovinju (5*) u kojemu je proveo pet sezona. Nakon toga jednu je godinu proveo u Hotelu Adriatic Kempinski u Savudriji (5*), a od 2016. zaposlen je u Hotelu Bellevue na Malom Lošinju. Počeo je kao konobar i napredovao je do pozicije voditelja japanskog restorana Matsunoki. 2021. godine primio je i nagradu prestižnog magazina Wine Spectator Best Award of Excellence za vinsku kartu. Naime, osim svog menadžerskog posla, Filip obnaša i dužnost glavnog sommeliera u hotelu Bellevue i Alhambra, točnije u restoranu Alfred Keller koji se može pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom.
Ističe kako ga u poslu najviše zanimaju kvalitetna hrana i dobra vina te kako uživa u tome što je okružen dobrim ljudima u timu te svakodnevno upoznaje nove ljude i stvara kontakte za cijeli život. U karijeri mu pomažu znanja koja je stekao, komunikativnost kao i težnja za učenjem novih stvari.
Budućim kolegama poručuje da mogu postići uspjeh ukoliko iskreno vole zanimanje i smjer koji su odabrali. Smatra kako u Hrvatskoj nema mnogo kvalitetnih ljudi za pozicije koje su potrebne dobrom ugostiteljstvu i turizmu.