Zdravko Perković, kuhar
Ostale vijesti
Profesor Zdravko Perković također je bivši učenik Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Školu je završio 1988. godine kao kuhar. Na pitanje kakvo mu je bilo školovanje rekao nam je da je bilo nešto skromnije što se tiče opreme, ali su na raspolaganju imali veći izbor namirnica i više mogućnosti rada s njima. Učenici su odrađivali više prakse koja je bila potrebnija za razvijanje znanja i vještina u kuhinji.
Profesor Perković položio je pedagoško-psihološke predmete na Filozofskom fakultetu, završio je za kuhara specijalista kao i prekvalifikaciju za slastičara u Varaždinu. Također je završio trogodišnje obrazovanje na Fakultetu za gastronomiju i restoraterstvo u Opatiji te Visoku školu za menadžment i turizam u Virovitici, smjer destinacijski menadžment. Nakon završenog obrazovanja zaposlio se u hotelu Zlatorog 5* u Sloveniji, a nakon toga radio je 19 godina u hotelu Park u Našicama na raznim rukovodećim pozicijama (šef kuhinje, voditelj smjene). Profesor Perković godinu je dana u Zagrebu vodio restoran, a istovremeno je radio u srednjoj strukovnoj školi u Zaboku kao strukovni profesor kuharstva. Nakon toga se 2010. godine zaposlio u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku gdje radi i danas kao profesor kuharstva.
Na pitanje što bi poručio budućim kolegama kuharima izjavio je da će samo radom i upornošću doći do zadanog cilja. U isto vrijeme napominje kako je kuharstvo vještina za koju je potreban predan rad te mnogo učenja i istraživanja. Na pitanje što misli o budućnosti gastronomije u Slavoniji i Baranji rekao je kako je gastronomija tijekom posljednjih nekoliko godina jako napredovala te da se treba još poboljšavati i unaprjeđivati jer postoji mnogo potencijala za razvitak odlične gastronomske ponude.