Martina Šamadan, kuharica
Ostale vijesti
Martina Šamadan bivša je učenica Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, a školu je završila 2017. godine kao kuharica. Na pitanje zašto je završila baš taj smjer Martina nam je odgovorila kako od malena voli kuhati te je odlučila krenuti u tome smjeru. Za vrijeme školovanja svoje je znanje stjecala na praktičnoj nastavi u Opatiji i Sv. Martinu, ali mnogo joj je pomogla i nastava kuharstva u školi, zapravo to joj je bila odskočna daska za profesiju kojom se danas bavi. Martina je također napomenula kako je od svoje strukovne profesorice Spomenke Dundović mnogo naučila o normativima, preciznosti i urednosti u gastronomiji.
Nakon svog školovanja Martina je radila jednu i po godinu u Hotelu Agava u Opatiji, a nakon toga se vratila u Slavoniju te od tada već četiri godine radi kao kuharica u Restoranu Park u Valpovu. Na pitanje što bi poručila sadašnjim učenicima i svojim budućim kolegama, kuharima Martina je rekla kako je posao kuhara težak, ali je istovremeno to posao koji je hvale vrijedan: Taj posao treba cijeniti da bi se uz neprekidno učenje i upornost ispunili zadani ciljevi. Na pitanje što misli o budućnosti gastronomije u Slavoniji i Baranji Martina je odgovorila kako na tom području ima mnogo potencijala te treba držati do tradicije i svih bogatstva koje nudi Slavonija i Baranja.
Ivan Lasić