Dani hrvatskog kulinarstva i Kamelija kup
Ostale vijesti
S ponosom najavljujemo kako zajedno s Hrvatskim Kuharskim Savezom organiziramo 15. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koje će od 20. do 24. studenog po prvi puta u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije okupiti stručnjake iz područja kuharstva, slastičarstva i posluživanja s područja RH, ali i šire. Dani Hrvatskog kulinarstva održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma
.Od velikog značaja je natjecanje učenika iz ugostiteljskih disciplina – 13. natjecanje učenika Kamelija kup koje organiziramo u okviru projekta RCK VirtuOS.
Natjecatelji nam dolaze iz cijele Hrvatske – više od 20 srednjih strukovnih škola koje predstavljaju više od 65 učenica/učenika koji će se natjecati pod budnim okom 50 mentorica/mentora i to u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Posluživanje.
Manifestacija nudi mnoštvo radionica, masterclassova, prezentacija, degustacija, a cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija ugostiteljske struke i promocija kulinarskih majstora, hrvatskih namirnica te jela i pića hrvatske kulinarske baštine.
Cjelokupni program manifestacije nalazi se na poveznici https://kuhar.hr/novosti/uskoro-pocinju-15-dani-hrvatskog-kulinarstva-program-s-imenima-natjecatelja
U duhu dobrih domaćina želimo Vam najtopliju dobrodošlicu, iskreno se radujemo Vašem dolasku i svima Vam želimo puno sreće, uspjeha, novih spoznaja i onoga što nam u konačnici zauvijek ostaje – stvaranje prijateljstava!