Učenici kuharstva i pekarstva oduševili posjetitelje Đakovo Craft Beer Festivala
Ostale vijesti
U sklopu aktivnosti koje provodi Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, partnerska Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo sudjelovala je na Đakovo Craft Beer Festivalu – sajmu domaćeg piva održanom u petak i subotu, 3. i 4. rujna 2021. godine u predivnom ambijentu Strossmayerovog perivoja u Đakovu. Sajam je organizirao Grad Đakovo uz suorganizatore Turističku zajednicu grada Đakova i Black Hat craft pivovaru.
Za program festivala vrijedni su učenici đakovačke škole – pekari i kuhari sa svojim nastavnicima pripremali bogatu pivsku trpezu. Našlo se tu različitih slanih proizvoda, nekoliko vrsta kiflica: od bijelog brašna, od pirovog brašna sa sezamom, kimom, lanenim sjemenkama, pogačice s čvarcima, slane mašnice, mašnice s bučinim sjemenkama, nekoliko vrsta krekera s različitim dodacima, slanci, te štapići s makom i sezamom.
Učenici su po prvi put sudjelovali u pripremi proizvoda za ovakav tip festivala. Pripremali su sve proizvode isključivo od tijesta, a izazov je bio dati im zanimljive oblike i različite okuse. Svoj zadatak su uz pomoć nastavnika mentora odradili bez greške.
Ovakve aktivnosti i manifestacije pomažu učenicima u razumijevanju njihovog zanimanja i otkrivaju zanimljivosti njihovih poziva. Zanimanja kuhar i pekar dinamična su i kreativna pomoću kojih učenici imaju priliku aktivirati sve svoje potencijale. Posjetitelji štanda imali su samo riječi hvale za slane proizvode koje su pripremili, a osim što su im bili ukusni, jako dobro su se sljubili s pivom.
Zanimljive i dobre tradicionalne proizvode od različitih vrsta tijesta za ovu smo prigodu modernizirali i dodali im ponešto novog što ih čini ukusnijim, te vizualno privlačnijim – prenose nam nastavnici i mentori koji su ponosni na svoje učenike, a raduju se i budućim generacijama koje dolaze u RCK kako bi im prenosili svoja znanja.
Nekoliko stotina ljudi posjetilo je Đakovo Craft Beer Festival, a veliki broj došao je i do štanda kušati i ponijeti slane proizvode. Svi posjetitelji uz degustaciju proizvoda informirani su i o projektima našeg RCK – VirtuOS i Virtus.