Radionica "Vučeno tijesto" - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Radionica “Vučeno tijesto”

14 ožujka, 2022

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek u petak 11. ožujka 2022.godine održana je radionica za građanstvo na temu „Vučeno tijesto“ u okviru projekta RCK VirtuOS i projektne aktivnosti promocija strukovnih zanimanja i rada centra.

Voditelj radionice bio je strukovni nastavnik kuharstva Ivan Kelava.

Teorijski dio radionice temeljio se na važnosti odabira odgovarajućih namirnica i postupku pripremanja i gotovljenja jela.

Praktični dio radionice započeo je demonstracijom predavača nakon čega su polaznici dobili namirnice i ponovili postupak u pripremi i gotovljenju jela.

Polaznici su naučili kako prepoznati namirnice, razlikovati vrste tijesta, pripremiti vučeno tijesto, oblikovati različite proizvode od vučenog tijesta, termički obraditi tijesto, te pripremiti različite nadjeve za punjenje.

Nakon gotovljenja jela ista su servirana te su sve polaznice imale priliku degustirati pripremljena jela.

Sve polaznice radionice uspješno su odradile zadatak.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr