Predstavljamo zanimanje KUHAR
Ostale vijesti
Kvalitetnom je kuharu svijet otvoren!
Učenici se obrazuju za pripremanje raznih jela i slastica; kroz tri godine stječu znanja i vještine od formiranja normativa do organizacije i vođenja rada kuhinja. Razvijaju kompetencije i vještine kao što su spretnost, kreativnost, organiziranost i timski rad. Stječu široko znanje o nutritivnim vrijednostima i sastojcima, kao i tehnikama obrade hrane.
Kuhari su zaposlenici različitih ugostiteljsko-turističkih objekata, a s položenim majstorskim ispitom spremni su za pokretanje vlastitog posla!
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek međunarodno je poznata institucija u školovanju kvalitetnih kadrova u sektoru turizma i ugostiteljstva. Mjesto je formalnog, te cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja koje ima misiju osposobiti kadrove širokog spektra znanja i vještina, a koji će biti prepoznatljivi u svome radu, i to ne samo u struci nego i u širem doživljaju Hrvatske kao turističke destinacije.
U svoje djelovanje škola je utkala svu svoju slavnu prošlost i djelovanje prethodnih generacija. Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek jedna je od najsuvremenijih i najopremljenijih škola u Hrvatskoj. Pohađa ju oko 600 učenika podijeljenih u pet smjerova: kuhar, slastičar, konobar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijerski-turistički tehničar, čime je jedna od najvećih ustanova koja obrazuje isključivo strukovni kadar.