Predstavljamo zanimanje KONOBAR
Ostale vijesti
Konobari su ogledalo ugostiteljskog objekta i prvi promotor turističke destinacije. Nakon tri godine inovativnog obrazovnog programa naši učenici stječu znanja i vještine s kojima će u budućnosti biti uspješni barmeni, koktel majstori, stručnjaci za vina i kave te izvrsni u posluživanju svih jela i slastica.
Konobari se zapošljavaju u raznim ugostiteljskim objektima, a s iskustvom postaju voditelji hrane i pića te voditelji restorana.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek međunarodno je poznata institucija u školovanju kvalitetnih kadrova u sektoru turizma i ugostiteljstva. Mjesto je formalnog, te cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja koje ima misiju osposobiti kadrove širokog spektra znanja i vještina, a koji će biti prepoznatljivi u svome radu, i to ne samo u struci nego i u širem doživljaju Hrvatske kao turističke destinacije.
U svoje djelovanje škola je utkala svu svoju slavnu prošlost i djelovanje prethodnih generacija. Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek jedna je od najsuvremenijih i najopremljenijih škola u Hrvatskoj. Pohađa ju oko 600 učenika podijeljenih u pet smjerova: kuhar, slastičar, konobar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijerski-turistički tehničar, čime je jedna od najvećih ustanova koja obrazuje isključivo strukovni kadar.