Berba grožđa na školskom imanju u Trnavi - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Berba grožđa na školskom imanju u Trnavi

15 rujna, 2022

U školskom Praktikumu za eno-gastronomiju i Praktikumu za agroturizam partnerske Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, 13. rujna 2022. obavljena je druga berba grožđa. Sudjelovali su učenici 3. AT, 3. PT sa svojim nastavnicima.

Očekujući opremanje praktikuma za eno-gastronomiju u okviru projekta RCK VirtuOS, SSŠ Antuna Horvata nastavlja sa zajedničkim aktivnostima u sklopu projekta, a dio njih je i ova berba.

Uzgajaju graševinu, koje je ubrano oko 1200 kg i frankovku koje je ubrano oko 200 kg. Zadovoljni su prinosom i očekuju kvalitetno vino od ovogodišnje berbe. Grožđe je jako dobre kvalitete jer su vremenski uvjeti ove godine bili izrazito povoljni s obiljem sunčanih dana. Učenici su uz pomoć nastavnika osim berbe i iscijedili grožđe, a mošt je ostavljen nastavniku Ivanu Išasegiju na daljnju njegu kako bi dobili kvalitetno vino. Učenici će u sklopu nastave i vježbi iz predmeta vinogradarstvo još nekoliko puta posjećivati vinski podrum i praktično učiti kako nastaje dobro vino.

Berba je praćena lijepim i sunčanim vremenom prošla u veselom i opuštenom raspoloženju, kako i dolikuje ovakvim događanjima!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr