Organiziramo kuharsku i vinsku radionicu za javnost!
Ostale vijesti
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru projekta RCK VirtuOS, 28. listopada (petak) organizira besplatnu vinsku i kuharsku radionicu za javnost.
Provodimo ih u sklopu aktivnosti edukacija i prenošenja znanja učenicima, nastavnicima, mentorima kod poslodavaca i javnosti, a ovaj put polaznicima omogućujemo nadogradnju znanja i vještina u pripremi francuskih jela i sljubljivanju s francuskim vinima.
Vinsku radionicu održat će Robertino Marinjak strukovni nastavnik ugostiteljskog posluživanja i vinski savjetnik/sommelier koji će vam prenositi znanja stečena sa školovanja u Bordeauxu – centru vinske tradicije, upoznati vas s poznatim francuskim sortama: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay i Cuvee, njihovim organoleptičkim svojstvima i savjetovati vas kako ih upariti, odnosno sljubiti s hranom.
Kuharsku radionicu održat će strukovni nastavnici kuharstva Damir Abramić i Ivan Gašpić, tema je francuska kuhinja, priprema predjela, glavnog jela i deserta: Orzoto s povrćem, Pačja prsa s različitim prilozima, te kekse od prhkog tijesta s jabukom. Polaznici će naučiti i kako navedena jela sljubiti s različitim francuskim vinima.
Prijava na vinsku radionicu „Francuske sorte” u petak, 28.10.2022. u trajanju od 16,00 – 19,00 sati
Prijava na kuharsku radionicu „Priprema francuskih jela i sljubljivanje s različitim vinima” koja će se održati u petak, 28.10.2022. u trajanju od 15,00 – 19,00 sati