Robertino Marinjak, konobar
Ostale vijesti
Robertino Marinjak pohađao je Ugostiteljsko-turističku školu, a danas je u njoj i zaposlen. Svoje je školovanje za konobara završio 1991. godine, a na taj je način ustvari usavršio već postojeće znanje. Naime, on je od malih nogu prisutan u ugostiteljstvu te je čak imao i vlastiti lokal.
U sjećanje, vezano uz srednjoškolsko obrazovanje, najjače mu se urezala ljetna praktična nastava u gradu Viru. Razrednica mu je tijekom prve dvije godine, dok su svi slušali opće predmete, bila profesorica Njegomirović, a tijekom druge dvije profesor Čavčić. Iako mu je sada kolegica, ističe kako mu je Matematiku predavala profesorica Jurić.
Prvo radno mjesto bilo je u Hotelu Termia, a potom je otvorio svoj objekt, restoran, koji je vodio nekoliko godina. Nakon toga je radio u Kineskom restoranu. 1999. godine došao je u školu kao vanjski suradnik i od tog trenutka počinje saga o predavačkom stažu. Uz posao završio je Ekonomski fakultet, a zatim se počeo baviti consultingom. Nakon toga bio je i regionalni povjerenik izvršnog odbora Hrvatskog sommelier kluba.
Zahvaljujući suradnji s lokalnim objektima upoznat je s potencijalom turizma Slavonije i Baranje pa kaže kako je potencijal velik te da ponuda i raširenost na tržištu iz dana u dan zapravo raste. Smatra kako je za kvalitetnog turističkog radnika presudno kvalitetno školovanje u sektoru turizma, a koje se može steći upravo u našoj školi, te je na učenicima da iskoriste to školovanje odnosno znanje. Budućim, pa i današnjim učenicima, poručuje kako je posao u turizmu općenito krasan i divan posao s mnogo mogućnosti te da svi koji hoće i pokažu želju i volju mogu u njemu uspjeti.
Izabella Vitman