Sudjelovali smo na međunarodnom specijaliziranom sajmu
Ostale vijesti
Zajedno sa školama partnerima u okviru projekta VirtuOS sudjelovali smo na Proljetnom sajmu od 21.-23.04.2023. koji se održavao u novootvorenom modernom izložbenom sajamskom prostoru – Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.
Sa svrhom promocije zanimanja za koja obrazujemo i programa obrazovanja odraslih uključili smo se u ovaj hvalevrijedan događaj s nekoliko aktivnosti. Sva tri dana imali smo izložbeni prostor na kojemu su se izmjenjivale i nadopunjavale naša i partnerske škole SSŠ Vinkovci, Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, Obrtnička škola Požega te Strukovna škola Virovitica.
Organizirali smo „Cooking show“ u kojemu je sudjelovao poznati hrvatski chef Damir Tomljanović s učenicima i nastavnicima partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci koji je pripremao delicije s poznatom lokalnom namirnicom – crnom svinjom, dok je poznati barmen i miksolog Miroslav Kljajić s našim učenicima pripremao za posjetitelje unikatne koktele sa svojim potpisom. Učenica Sara Užanicki i strukovni nastavnik Robertino Marinjak predstavili su vještine sommeliera kroz prezentacijsko dekantiranje na pozornici i vinsku radionicu „Velika vina baranjskog vinogorja – Vina Belje“. Posjetitelje smo razveselili i pralinama koje su na samoj pozornici izrađivali učenici iz partnerske Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.
U prezentacijskim aktivnostima koje smo organizirali sudjelovali su i predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s temama o pravilnom čuvanju i skladištenju hrane, bacanju i iskoristivosti namirnica.
Sudjelovanje na ovom događanju od velike je važnosti jer naši učenici imaju priliku prikazati stečena znanja i vještine u okviru praktičnog dijela obrazovanja.
Galerija fotografija