ZDRAVA HRANA SVAKOG DANA, E TWINNING PROJEKT - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ZDRAVA HRANA SVAKOG DANA, E TWINNING PROJEKT

14 studenoga, 2021 | Projekti

U ovaj E Twinning projekt, kojeg provodi strukovna nastavnica Marina Majdenić uključio se 3. s razred, smjer slastičar, a pridružio im se i 1. s razred.

Nastavnica Marina Majedenić dobila je priznanje E Twinning Quality Label, odnosno nagrađen je oznakom kvalitete!

ZDRAVA HRANA SVAKOG DANA, WAKELET KOLEKCIJA,MAJDENIĆ

Ako vas zanimaju naše aktivnosti, slobodno kliknite na link i pogledajte!

 

O PROJEKTU

Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Hrvatska je sedma u Europi po stopi djece s prevelikom tjelesnom masom. Samo 56 % djece doručkuje tijekom tjedna, 76 % ih ne jede dovoljno povrća, a 66 % voća, dok se tjelesnom aktivnošću svakog dana bavi samo 30 % dječaka i 17 % djevojčica.

Tijekom projekta razvijat će se svijest učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje. Projekt je rezultat suradničkog učenja učitelja tijekom Webučionice autorice Sandre Vuk.

CILJEVI

Cilj projekt je razvijanje svijesti učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje.

RADNI POSTUPAK

Projekt će trajati od listopada 2021. do svibnja 2022. godine.

Aktivnosti su podijeljene u 3 dijela:

  1. a) prijava za projekt zainteresiranih partnerskih škola iz Republike Hrvatske
  2. b) stvaranje dokumenta projekta
  3. c) ostvarivanje zadataka od listopada 2021. do svibnja 2022.

Aktivnosti bi se ostvarivale na Satovima razrednika i ostalim predmetima pri obradi srodnih tema. Tijekom suradničkog učenja izrađena je web stranica na koju su postavljeni prijedlozi sadržaja i datuma koji se mogu obilježiti u okviru ovog projekta. Učitelji će sami birati 10 sadržaja koji im odgovaraju ovisno o dobi, interesima i mogućnostima učenika.

OČEKIVANI REZULTATI

Provedene aktivnosti će bit dostupne na Twinspaceu, webu i facebook stranci škole. Nastali zajednički materijal će biti javno dostupan. Organizirat će se i završni evaluacijski webinar.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr