MINT - Struka je naša furka - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

MINT – Struka je naša furka

7 srpnja, 2021 | Projekti

Projekt „Struka je naša furka!“ projekt je odobren od strane Ministarstva turizma i sporta za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Škola partner u projektu „Struka je naša furka!“ je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova. Realizira se kroz dvije teme za unaprjeđenje turizma. Ostvarili su iskustveni turizam u lokalnom okruženju te kreirali, upotrebom IT tehnologije, turistički proizvod spreman za ponudu drugim strukovnim školama ali i dostupan i zanimljiv svima, od darovitih učenika, osoba s raznim poteškoćama koje im onemogućavaju posjetu destinaciji do zainteresirane javnosti.

Osnovna svrha projekta je podizanje razine svijesti kod učenika o turizmu kao multisektorskom resoru, razvijanje projektnog načina razmišljanja i poduzetničkog duha kod učenika, promicanje strukovnih zanimanja te motiviranje mladih za rad u turizmu. Okosnica projekta je kreiranje turističkog proizvoda koji pruža lokalno iskustvo. Ovaj je turistički proizvod tijekom svog nastanka motivirao darovite učenike na iskazivanje svoje darovitosti kroz radionice escape rooma u fizičkom i digitalnom okruženju te je, koristeći WAI- internetsku pristupačnost osobama s invaliditetom, dijelom postao i turistički proizvod destinacije za osobe s poteškoćama. Ovim projektom promoviraju se strukovna zanimanja učenicima osnovnih škola i široj javnosti.
Brojne radionice, od izrade QR kodova, osmišljavanja loga projekta, korištenja grafičkih tableta, escape room radionica, dehidriranja začinskog bilja, sadnje i branja namirnica do radionica kuharstva i kreiranja suvenira projekta kao i etikete za suvenir. Posjetili su i eko imanje OPG Čudesna šuma.
Ovim projektom Srednja strukovna škola Antuna Hrvata u Ugostiteljsko – turističkoj školi Osijek pronašla je sigurnog ‘kupca’ uzgojenih eko namirnica, a Ugostiteljsko – turistička škola Osijek dobila je kvalitetnu i zdravu namirnicu koju koristi u svojim praktikumima kuharstva, slastičarstva i posluživanja. Uživaju, zabavljaju se i uče jedni od drugih. Nositelji aktivnosti su učenici 2.k i 2.h razreda (Petra, Kristina, Ema, Katarina, Nives, Iva V., Rafaela, Bruno, Matea i Petra S.) te 3.f (Gabrijela), Danijela Molnar voditeljica je projekta uz sudjelovanje nastavnika: Nada Crevar, Ivan Gašpić, Sanja Klanac, Nikolina Svalina i Gabrijela Baraban.
Kroz sve faze projekta prošla je i grupa učenika OŠ „Tin Ujević“ Osijek.
Izradili su i web stranicu projekta https://www.furamostruku.com/ a možete ih pratiti i na Facebooku  https://www.facebook.com/StrukaFurka

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr