Projekt "Svi okusi kadulje" - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Projekt “Svi okusi kadulje”

27 travnja, 2023 | Projekti

Naša škola sudjelovala je u projektu „Svi okusi kadulje“ zajedno s Područnom školom Vjenceslava Novaka iz Svetog Jurja i Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića iz Senja.

U projektu su sudjelovale nastavnica slastičarstva Marina Majdenić s učenicima 2.s razreda: Dorom Krušlin, Marijom Anom Kiš, Marinom Cvetković i Petrom Zec te Marija Đambić i Maja Popović iz 3.s razreda.

Kroz razne aktivnosti skupine Lopsica iz Svetog Jurja koja djeluje u sklopu Učeničke zadruge Sinjal OŠ S. S. Kranjčevića Senj, učenici i učitelji došli su na ideju izraditi sirup od kadulje.

Razmišljajući na koje se sve načine taj sirup može iskoristiti, primijetili su kako je vrlo malo zastupljen u jelima te ga nema na jelovnicima premda je kadulja autohtona biljka toga kraja i kao takva bi se mogla bolje prezentirati. Poslali su nam sirup i krenuli smo u osmišljavanje recepata i realizaciju.

U Senju su učenici osmislili dva glavna jela koristeći kadulju. Za deserte su se pobrinuli učenici iz Osijeka koji su sa svojom mentoricom osmislili nekoliko različitih slastica, također koristeći kadulju. Napravljen je i videozapis o našim slasticama.

Recepte su preveli na nekoliko jezika (njemački, engleski i talijanski jezik) , te je povodom toga nastala i knjižica s receptima koju je sa svojim učenicima osmislio i izradio Darjan Bajrović, nastavnik Informatike u PŠ Vjenceslava Novaka

Projekt „Svi okusi kadulje“ predstavljen je u Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju povodom obilježavanja Dana senjske srednje škole, 18.04.2023. godine, a prisustvovali su i  i savjetnik-koordinator za kulturu i društvene djelatnosti u Gradu Senju Mislav Bilović, direktor TZ Senj Viktor Samaržija, ravnateljica senjske osnovne škole Rosanda Bilović koji su financijski i podržali projekt.

Predstavili smo kuharstvo i slastičarstvo kao važnu granu ugostiteljstva i turizma i nadamo se kako će se naša jela naći na jelovniku nekih od restorana.

Kadulja knjižica recepata

 

O projektu u medijima

Projekt “Svi okusi kadulje” u Veselim vijestima

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr