Projekt SlaTka MaTka - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Projekt SlaTka MaTka

7 srpnja, 2021 | Projekti

Projekt SlaTka MaTka razvija matematičke sposobnosti rješavanja zadataka iz svakodnevnog života te matematičkih zagonetki ali i razvija informatičke vještine učenika. Osnovni cilj mu je popularizacija matematike, posebice u dane Adventa.
Aktivnosti ovog projekta namijenjene su svim učenicima naše škole. Učenici samostalno, uz voditeljice projekta profesorice Danijelu Molnar i Nadu Crevar, pronalaze i smišljaju zadatke, digitalnim alatima izrađuju objave zadataka i prate dnevne dobitnike u sklopu ovoga projekta. Učenici škole tijekom navedenog perioda rješavaju svaki dan po jednu novu matematičku zagonetku ili zadatak kojega su za njih prethodno pripremili učenici nositelji aktivnosti.
Učenik koji prvi taj dan točno riješi zagonetku ili zadatak nagrađen je prigodnim slatkim poklonom te će se njegovo ime upisati na pano koji će služiti u svrhu objave zadataka. Svakoga dana objave zadatka nagrađuje se po jedan učenih prvih razreda, jedan iz drugih, jedan iz trećih i jedan iz četvrtih razreda (ukupno 4 učenika dnevno).
Razvijamo moždane vijuge, veselimo se aktivnostima i slatkim nagradama.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr