PROJEKT BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

PROJEKT BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

6 listopada, 2021 | Projekti

Ugostiteljsko – turistička škola, Osijek  sudjeluje u projektu ‘Biosigurnost i biozaštita’ čiji su nositelji Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac iz Osijeka.

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika o navedenom problemu. Poučavanje i učenje o sadržajima biosigurnosti i biozaštite i usvajanje biosigurnosnih vještina, koje promiče odgojno-obrazovne vrijednosti te usvajanje ishoda kurikuluma međupredmetnih tema svrha su ovoga projekta. Osobit naglasak stavljen je na zdravlje, održivi razvoj, učiti kako učiti, osobni i socijalni razvoj te uporabu IKT-a. Popularizacija znanosti te razvijanje interesa za znanstvena istraživanja osobito u STEM području kroz istraživački i praktični rad učenika ovim projektom će također dobiti svoje mjesto u aktivnostima naše škole.

Zainteresirani učenici svih razreda naše škole, zajedno će s profesoricom biologije Darijom Grabrović Babić te profesoricom informatike i matematike Danijelom Molnar, putem digitalne platforme, obrađivati sadržaje i tako moći svladati planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Nastavnice suradnice u projektu su Nada Crevar i Sanja Klanac. Učenici će ostvarivati ishode kroz istraživački rad, učenje putem rješavanja problema, praktični rad, unos, obradu i analizu podataka, izradu plakata, prezentacija, sudjelovanje u raspravama, kreativno izražavanje, rješavanje kvizova i sl. Na kraju nastavne godine planirano je natjecanje učenika u stečenom znanju i vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova, prezentacija i postera.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr