GATUS 2022. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

GATUS 2022.

6 listopada, 2022 | Natjecanja

Međunarodno natjecanje učenika ugostiteljskih i turističkih škola GATUS 2022 održano je od 29.  rujna do 2. listopada 2022. u Novom Mestu u Sloveniji. Na natjecanju, u kojem je  sudjelovalo 13 škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije , Crne Gore i Makedonije naši učenici pokazali su iznimnu stručnost i znanje te su osvojili dva zlatna  priznanja ( Priprema smoothija i jela pred gostom te posluživanje jela na poslovnom ručku; Nacionalno jelo po narudžbi i restoranski desert) i srebreno priznanje (Turistički aranžman).

U disciplini Priprema smoothija i jela pred gostom te posluživanje jela na poslovnom ručku natjecali su se učenici 3.b razreda Luka Barać, Dario Macanga i Šimun Plavšin pod vodstvom mentora Ivice Brtana. Njihov zadatak bio je postaviti svečani stol za četiri osobe prema zadanoj temi te pripremiti jelo pred gostom i smoothie prema zadanoj recepturi.

U disciplini Pripremanje jela po narudžbi i restoranskog deserta natjecali su se učenice 3.h razreda  Paula Pastor i Lana Vučak pod vodstvom mentora Zdravka Perkovića. Učenice su osmislile i pripremile jelo i restoranski desert prema zadanim namirnicama.

U disciplini Turistički aranžman natjecale su se učenice 4.f razreda Marta Đukić, Lea Petrušić i Izabella Vitman pod vodstvom mentorice Ana-Marije Čuljak. Njihov zadatak bio je osmisliti trodnevni aranžman na temu turizam zadovoljstva – Očistimo tijelo i uravnotežimo se s novom energijom, izraditi suvenir, prezentaciju i brošuru na engleskom i hrvatskom jeziku te predstaviti destinaciju i aranžman potencijalnim turistima.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr