Upoznaj svoje sugrađane! - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Upoznaj svoje sugrađane!

10 prosinca, 2021 | KnjiznicaProjektiVijesti

Oznaka kvalitete!

Projekt Upoznaj svoje sugrađane, pokrenula je školska knjižničarka Ksenija Kesegi-Krstin i Nataša Mesić Muharemi ispred HUŠK-ove podružnice Osječko-baranjske županije.
Cilj projekta je istraživanje i razvijanje kritičkog odnosa prema zavičajnoj, kulturnoj produkciji i stvaranje baze nastalih radova. Kulturna produkcija podrazumijeva sve vrste umjetnosti (film, glazba, književnost, likovnost…).
U projektu mogu sudjelovati knjižničari osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova i ostali nastavnici. Način predstavljanja aktivnosti birate samostalno. Projekt će se provoditi kroz nekoliko aktivnosti i trajat će do kraja ove nastavne godine. U projekt se uključila Jelica Kordić,prof.povijesti  i Ivana Đerđ-Dunđerović,prof.hrvatskog jezika, te učenici 3. h razreda.

 

PRVI REZULTATI PROJEKTA

 

Logo projekta

Naš prijedlog

Poster projekta

Naš prijedlog

 Kolegica Ivana Đerđ-Dunđerović je sa svojim učenicima razmišljala o tome kako bi se Ivan Martin Divalt snašao u današnjem trenutku i s današnjom tehnologijom. Rezultat pogledajte ovdje:  martindivalt

O kulturnom nasljeđu Ivana.M.Daivalda  u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici izrađena je digitalna izložba, dostupna na:   http://virtualna.nsk.hr/divald/

 

GRAĐANSKA INICIJATIVA

 DIGITALIZIRANI NAZIVI ULICA

U vrijeme  sveopće digitalizacije i svojevrsnog gubitka identiteta proučavanje zavičajne kulture postaje imperativ. Različito uvjetovane migracije  ljudi  dovode do nepoznavanja općih činjenica o mjestu u kojem žive. Namjera je potaknuti učenike na istraživanje  informacija o našim suvremenicima, ali i povijesnim osobama koje su obilježile kulturno nasljeđe grada.

 

 

 

Rezultati koje želimo postići su

Obrazovni

Informativni

Moderni

Kreativni

Turistički zanimljivi

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr