Erasmus + - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Erasmus +

9 lipnja, 2023 | Erasmus+Projekti

Početak putovanja putem Erasmusa

Ugostiteljsko-turistička škola uspješno djeluje na različitim poljima odgoja i obrazovanja svih dionika imenovanog procesa. Pokroviteljski stoji iza svih radionica, projekata, stručnih predavanja i putovanja te svih ostalih edukativnih sadržaja koji direktno utječu na kvalitetu osposobljavanja svih djelatnika. Ponosno ističemo i veliku ulogu postanka dijelom Regionalnog centra kompetentnosti uz kojeg smo postali Izvrsni radi sebe, posebni za druge!
S obzirom na to da u svemu težimo savršenosti i širenju vidika kako u tuzemstvu tako i u istraživanju ostalih kultura i nacija, krenuli smo na putovanje zvano Erasmus +. Početak je označavao imenovanje školskog koordinatora, što je bio najlakši dio puta. Nakon toga uslijedili su mjeseci proučavanja strategija, pravilnika i svega što čini krovnu organizaciju razmjene učenika, stručnog usavršavanja i svega ostalog što jedan Erasmus + nudi.
Do sada smo se s Erasmusom susretali kao dionici jedne udruge, no ovaj put poučeni iskustvom sa svih putovanja (Cipar, Finska, Francuska), krećemo samostalno.
Dionici ovog projekta, osim moje malenkosti u ulozi koordinatorice su Tanja Kelava, psihologinja i Tajana Kresović, voditeljica Ugostiteljskog doma za učenike. Iznad nas, glavna je i odgovorna osoba Andrej Kristek, ravnatelj.
Isti tim već duže vrijeme djeluje u školi, a suradnja se produbila kroz organizaciju dolaska francuskih kolega strukovnih zanimanja koje smo imali čast ugostiti u našem gradu te im pokazati sve ono što bi zanimalo njih i njihove učenike. Za provedbu istog potpisana je Deklaracija časti te se čeka odobrenje s njihove strane. Kako smo se već tada jednim dijelom pokrenuli u tom smjeru, odlučili smo sami pisati projekt i pokušati proći na istom.
Projekt je pisan za Irsku u suradnji s Martellom, organizacijom koja pronalazi posao budućim kuharima, konobarima, slastičarima, hotelijerima i komercijalistima. Nakon niza odslušanih stručnih skupova i edukacija, sastanaka našeg malog, ali marljivog tima, poslali smo naš projekt na odobrenje, Uslijedilo je nekoliko mjeseci iščekivanja koja su se isplatila. Odobrena su nam sredstva i time započinje prva školska avantura zvana Erasmus +.
Svi početci su teški pa tako i ovaj. Svaki daljnji pokušaj i realizacija sljedećih godina, bit će lakša. Zato krenite s nama na ovu avanturu, pratite sve objave, informirajte se i možda nagodinu, neki od vas krenu našim stopama.

Tajana Lubina-Jukić, školska koordinatorica

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr