ERASMUS + projekt, Climate change as fast as fashion II - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ERASMUS + projekt, Climate change as fast as fashion II

15 rujna, 2021 | Projekti

U suradnji s udrugom Kreaktiva putovanje na Cipar trajalo je od 27. kolovoza do 06. rujna 2021. godine. Tema projekta bile su klimatske promjene i globalno zatopljenje. Glavni je cilj bila razmjena mladih, rad i jačanje osjećaja europskog identiteta promičući uključivost svih ranjivijih skupina kao i učenje o zaštiti okoliša putem neformalnih metoda.

SUDIONICI: Lorena Stošić, 2.f

Lea Ušković, 2.f

Ivona Klaić, 2.f

Marija Hujber, 2.f

Dimitrij Gjorchevski, 2.f

Marko Živko, 2.c

Tajana Lubina-Jukić, prof / (Marina Janković, članica udruge Kreaktiva)

Učenici su u ovom projektu mogli razvijati svijest o potrebi društvenog sudjelovanja za smanjenje klimatskih promjena među europskim građanima. Izlazili su iz naučenih okvira razmišljanja. Povećavali su svijest o okolišu iznoseći konkretne ideje za smanjivanje zagađenja, ali i razmišljali o zdravom životnom okruženju za sve ljude općenito.

Od prvog do posljednjeg dana sudjelovali su na svim radionicama, izvršavali svoje dužnosti realizirajući aktivnosti koje su nam bile zadane određenog dana. Aktivnosti su bile širokog spektra tako da se svatko mogao pronaći u pojedinoj aktivnosti, ali i naučiti nešto novo u području u kojemu se ne snalazi.

Rad je bio isključivo na engleskom jeziku. U sobama su bile smještene različite nacije kako bi se što bolje uklopili i stopili jedni s drugima.

Svih 80 sudionika bilo je podijeljeno u 10 timova. Profesorica Lubina-Jukić bila je lider jednog tima kojeg je vodila kroz sve zadane aktivnosti. U timu su bili sudionici iz Portugala, Hrvatske, Armenije, Moldavije, Gruzije i Cipra. Uz svaku aktivnost izrađivali su plakat, pisali tekst, ispunjavali upitnike ili tablice, razgovarali i na kraju dana imali prezentaciju istog.

Zadovoljstvo im je bilo osmisliti predstavu o Sokratu jer se glumilo u poznatom arheološkom nalazištu, Kourionu. Amfiteatar je mjesto koje će im ostati u lijepom sjećanju.

Imali su izlet u grad Limassol kao i hod od 5 km po ekspedicijsko pješačkim stazama Pissourija.

U svakom slučaju, sva iskustva koja smo proživjeli, izgrađuju naše kompetencije i razvijaju nas same u bolje ljude, dojmovi su naše grupe.

Za sve koji žele saznati više pozivamo da pogledaju prezentaciju.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr