ERASMUS+ povratak iz Irske - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ERASMUS+ povratak iz Irske

1 veljače, 2024 | Erasmus+Projekti

Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka uspješno je privela kraju dvotjednu mobilnost (13.1. do 27.1.2024.) u Irskoj. Ciljevi programa provodili su se kroz tri aktivnosti; odrađivanje praktičnog naukovanja, suradnja između mentora/učenika/profesora i podrška organizatora, u ovom slučaju Martello Training Centra.

Ukupno 25 učenika odrađivalo je stručnu praksu u različitim objektima grada Dublina, kao i susjednih mjesta poput Braya i Dun Laoghairea. Osim konobarskih i kuharskih poslova, učenici koji pohađaju smjer hotelijersko-turističkog tehničara i turističko-hotelijerskog komercijalista, slušali su edukaciju u vježbeničkoj tvrtki te su na kraju iste morali osmisliti i prezentirati svoj poslovni plan. Svaki sudionik ove mobilnosti dao je svoj maksimum.

Erasmus je prepoznat kao odlična prilika za napredovanje na raznim odgojno-obrazovnim poljima među srednjoškolcima naše škole s obzirom na to da školovanje nije samo rezervirano za učenje. Mobilnost otvara vrata novih pustolovina te raznih iskustava. Možemo reći da je to sjajna prilika za sklapanje međunarodnih prijateljstava, samog suživota u nekom inozemnom gradu kao i usavršavanje stranog jezika. Erasmus projekti mobilnosti idu i dalje jer nisu samo učenici prepoznali dobre prilike takvih putovanja. Pozitivnih strana mobilnosti svjesni su i odrasli. Osluškujući tržište rada i napredak tehnologija, ulaganje u cjeloživotno obrazovanje itekako se isplati. Erasmus nudi velike mogućnosti učenja i napredovanja i izvan okvira matične države. Dakle, samo nebo je granica.

Možemo samo zaključiti da stalna potraga za znanjem i upoznavanjem drugih kultura rezultira činjenicom kako postati proeuropski osviješten pojedinac.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr