Barmen VirtuOS 2023. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Barmen VirtuOS 2023.

10 ožujka, 2023 | Natjecanja

U sklopu Dana škole, 8. ožujka organizirali smo drugo po redu natjecanje u barskom poslovanju Junior Barmen kup „Barmen VirtuOS 2023.“ memorijalnog karaktera u znak sjećanja na nastavnika Zlatka Dundovića.

Natjecanje u barskom poslovanju sastojalo se od 2 modula koja su bila namijenjena testiranju vještina i znanja o proizvodima u baru i njihovoj primjeni u pripremanju duge barske mješavine i napitcima od kave.

U prvom modulu učenici su trebali pripremiti jedan espresso , jedan cappuccino te jedan Latte macchiato u zadanom vremenu, a zadatak povjerenstva sastojao se od vrednovanja znanja i tehnike u pripremi istog.

U drugom modulu učenici su trebali primijeniti metodu, tehniku rada i miksologiju u pripremi duge barske mješavine odnosno  trebali su izraditi dugu barsku mješavinu koja je  vlastita kreacija natjecatelja  prema unaprijed zadanom baznom piću rakiji od kruške. Osim metode i tehnike primjene tijekom izrade, povjerenstvo je također vrednovalo izgled, aromu i okus duge barske mješavine.

Na Barmen VirtuOS ’23 prijavilo se sedam škola odnosno 8 natjecatelja srednjih škola naše regije koje obrazuju u turizmu i ugostiteljstvu:

– Srednja strukovna škola Vinkovci, učenica Iva Ištvan i mentorica nastavnica Ana Gašparović

– Obrtnička škola Požega, učenik Matej Ivanković i mentor nastavnik Pavle Bošnjak

– Srednja škola Donji Miholjac, učenica Barbara Vincetić i mentorica nastavnica Margarita Sklizović

– Srednja škola Marko Babić Vukovar, učenik Petar Ignjić i mentor nastavnik Kristijan Gudlin

– Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, učenik Mihael Šprem i mentor nastavnik Jerko Amidžić

– Strukovna škola Virovitica, učenica Nikolina Uremović i mentor nastavnik Mario Grgurić

– Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, učenica Katarina Vondrak i mentorica nastavnica Dolores Grahovac te Luka Barać i mentor nastavnik Albin Smiljan

Koordinator aktivnosti Barmen VirtuOS-a 2023. bio je nastavnik posluživanja Ivica Brtan, dok su povjerenstvo sačinjavali profesionalci iz područja barskog poslovanja u prvom modulu: Josip Novačić, barista iz tvrtke Franck, Josip Mejdanac, mentor i barista Hotela Osijek i Tomislav Pataki, strukovni učitelj Ugostiteljskog posluživanja. Članovi povjerenstva u drugom modulu bili su: Vjekoslav Bošnjak, mentor u restoranu Park, Janoš Salai, mentor u Hotelu Butiq i Miroslav Kljajić, barmen svjetskog glasa i miksolog, kojima se ovim putem najljepše zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se i tvrtki Kramah iz Zagreba koja ja nam je iskazala povjerenje i koji su nas popratili s predivno dizajniranim pregačama za naše natjecatelje Barmena VirtuOS 2023.

Prema ocjenjivačkom povjerenstvu najbolji ukupni rezultat osvojila je Iva Ištvan učenica Srednje strukovne škole Vinkovci. Učenica je pokazala najbolju spremnost i preciznost u pripremanju napitaka od kave i u izradi duge barske mješavine. Naša učenica 4. k razreda Katarina Vondrak osvojila je drugo mjesto, a naš učenik 3.b razreda Luka Barać osvojio je 3 mjesto.

Iskrene čestitke svim natjecateljima i njihovim mentorima! Vidimo se dogodine na Barmen VirtuOS-u 24!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr